玩大板京都果頭8日, 住3日大板, 再住4日京都分配是否恰當 :P ?

119 回覆
0 Like 0 Dislike
玩大板京都果頭8日, 住3日大板, 再住4日京都分配是否恰當 ?

可以咁玩,因為京都有一條JR線直入機場
調轉都玩得,大阪難波有南海電鐵40分鐘反到入機場

前後我想大板先係因為
1. 近機場D 可以快D到步 快D擺行李快D開始 ETC , 再玩出去京都
2. 就係櫻花, 我係打算3月25-4月1去, 咁樣櫻花期就可以配合到大板開先, 京都開後,

萬一大板撞唔到櫻花期, 仲有京都保底 因為我京都會佔多D日數

依家我想大板3晚 京都4晚, 我TOTAL 8日

關西有得直去京都站...好快...個幾鐘就到

姐係住曬京都亦唔錯 ?
6京都2大阪
京都正好多

講多D
岩岩去完 大阪頂盡3晚 你去京都個邊仲可以去埋嵐山 風景一樣咁正

愈睇愈唔對路, 改做2大板5京都好似唔錯
比我揀就全京都

大阪=渣板東京

\愈多愈多巴打爆料京都精彩過大阪 我呢一刻仲未BOOK酒店簡直係好彩 我想轉做2大阪5京都喇嗚呀 巴打們講多D
恰當,不過比我會調番轉,因為最尾係大阪買野走

買野係咪京都搞唔掂?

你要買乜野先?

我去食, 行下 買野冇乜想買
比我揀就全京都

大阪=渣板東京

同意 大阪 真係 弱版 東京

利伸 岩岩去完 東京番
鍾意 京都 > 東京 > 大阪

京都 可以去既地方多好多,好舒服
上次同屋企人去,行程一半京都一半大阪
京都唔夠玩,但大阪行一陣就覺得無野買
寧願用pass 上番京都再行

京都有幾多地方可以去, 我行程PLAN左去京都, + 宇治 + 奈良, 呢到預4日
同埋咩係~寧願用pass 上番京都再行~
我舊年12月自己去左8日7夜
5晚京都+2晚大阪
京都無咁多人, 有得睇d文化野
(京都人比較cool,唔鐘意你會表面出黎)
如果你想睇多d景點/神社真係要住多幾晚京都!
而大阪真係for Shopping, 好多遊客
(大阪人熱情d, 雖然都唔鐘意外來人, 但唔會表現出黎)
建議你先住京都再住大阪
最後2日用黎買野/行下街食下野
btw可以睇我個遊記
5晚京都+2晚大阪
建議你先住京都再住大阪
btw可以睇我個遊記

BRO 我係想睇多d景點/神社
我係唔太LIKE Shopping 巴打講中曬
我睇左一頁回覆已經轉左計劃 不過想問下你地既經驗 需要買PASS既話, 係咪只需要買京都3日PASS 因為 大板PASS 我如果只係玩2日, 唔需要大板PASS都夠做?~?
5晚京都+2晚大阪
建議你先住京都再住大阪
btw可以睇我個遊記

我睇左一頁回覆已經轉左計劃 不過想問下你地既經驗 需要買PASS既話, 係咪只需要買京都3日PASS 因為 大板PASS 我如果只係玩2日, 唔需要大板PASS都夠做?~?

我個遊記有講到我買左咩Pass玩5日京都
京阪電車一/二日Pass
京都巴士一日Pass
呢2個Pass都夠你睇哂大部份京都景點
大阪個2日, 你可以買大阪周遊1日Pass都夠做!
抽一日可以去下免入場費既觀光景點(eg大阪城...)/浸個免費溫泉都已經抵返哂
仲有一日用黎Shopping, 行街食野
大阪5日京都2日就差唔多
5晚京都+2晚大阪
建議你先住京都再住大阪
btw可以睇我個遊記

我個遊記有講到我買左咩Pass玩5日京都
京阪電車一/二日Pass
京都巴士一日Pass
呢2個Pass都夠你睇哂大部份京都景點
大阪個2日, 你可以買大阪周遊1日Pass都夠做!
抽一日可以去下免入場費既觀光景點(eg大阪城...)/浸個免費溫泉都已經抵返哂
仲有一日用黎Shopping, 行街食野

2阪呢2日我本身計劃只係3個POINT, 1. 一個好似唔知乜既溫泉 2. 佢對面今昔館. 3, 行下街買下出名/ 地道野...(食乜遲D再睇多D 我貴精不貴多~)
但係玩京都唔洗買咩野特急PAS之類既咩
京都唔見有周遊XXOO
京都住邊到好
京都住邊到好
打漏左, 主要為左去賞櫻. 住邊好
比我揀就全京都

大阪=渣板東京

利伸 岩岩去完 東京番

京都有幾多地方可以去, 我行程PLAN左去京都, + 宇治 + 奈良, 呢到預4日

講到1999 so99y
個次我買左5 days JR pass 諗住包大部分行程既交通
但大阪因爲無乜野行, 打後一日兩日襯有張JR pass 就用到盡 寧願兩日即日來回都要由大阪走番上京都玩
京都住邊到好

我自己個次住二条站既airbnb
但有留意到二条站到好似有間開左無耐既新酒店都唔錯

二条站 有JR 有地鐵 其實幾方便
等睇其他巴打再推薦

利伸 岩岩去完 東京番

講到1999 so99y
個次我買左5 days JR pass 諗住包大部分行程既交通
但大阪因爲無乜野行, 打後一日兩日襯有張JR pass 就用到盡 寧願兩日即日來回都要由大阪走番上京都玩

姐係話寧願係曬京都玩 再抽兩日過大阪?
京都住邊到好

我自己個次住二条站既airbnb
但有留意到二条站到好似有間開左無耐既新酒店都唔錯

二条站 有JR 有地鐵 其實幾方便
等睇其他巴打再推薦

我book曬兩邊
大阪 住3日多米
京都 住5日櫻花酒店
次次都住晒喺京都JR附近,去大阪好撚快廢事要搬嚟搬去
京都大阪咁近 搵日搭車去咪算
次次都住晒喺京都JR附近,去大阪好撚快廢事要搬嚟搬去

Book左兩邊添

Book曬八日京都 有無人會咁
巴打個遊記有無LINK?

Book曬八日京都 有無人會咁

留返一兩日大阪啦

環球影城都一日啦,行黑門市場、南堀江堆潮鋪,行下啲mall 搵下野食,都夠一日
去港區個水族館同摩天輪咪預多半日

最撚伏就係去咩新世界
岩岩去完 大阪頂盡3晚 你去京都個邊仲可以去埋嵐山 風景一樣咁正

呢個月份嵐山都有野睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞