其實當年「SPEED」點解要匆匆解散?

173 回覆
21 Like 5 Dislike
多香子就一定玩L完啦, 唔會再見到佢嫁啦
玩到老公自殺死

SPEED留係回憶度就夠了
不倫雙嬌

咁樣點重組都唔會有支持啦

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/111445/speed-%E4%B8%8A%E5%8E%9F%E5%A4%9A%E9%A6%99%E5%AD%90%E8%A2%AB%E7%88%86%E5%87%BA%E8%BB%8C%E9%80%BC%E6%AD%BB%E8%80%81%E5%85%AC-%E6%83%B3%E6%94%B9%E5%AB%81%E5%8F%8D%E9%81%AD%E5%A4%AB%E5%AE%B6%E5%8B%92%E7%B4%A2
多香子就一定玩L完啦, 唔會再見到佢嫁啦
玩到老公自殺死

SPEED留係回憶度就夠了

呢句真, 淨係呢點已經夠佢永不超生
本身不倫, 女方都冇咩機會翻身
仲要不倫到被人爆晒對話合照, 幾露骨
最後老公死埋, 佢仲有咩機會係呢行有野撈
除咗呢首主打,Speedland版嘅Snow Kiss 都好正,瘋狂loop
う〜ちゃん
佢地解散左就無再追,真fans
難啦其實 佢做議員之前 出個幾隻碟 除左為佢個仔聽障而出既手語歌(mv 有字幕同手語)外 之後有隻just kidding 都賣得好差
雖然傳不倫但男個個好似都已經分左居未離婚
有得兜既

多香子就真係要收爐啦

我既hiro 難得唱得下 之前出jazz 碟都好評可惜
avex 而家都無咩可能再放資源落佢度
我鐘意speedland 版 熱帶夜
講起初回版送個個著燈keychain 都唔知有咩關連
寬子有冇咩好聽solo歌推介?
我真係好鐘意佢 所以佢大部份我都鐘意

但其實佢頭兩隻album BRILLIANT 同 naked and true
頭一隻就少女d 要提既係自treasure 開始佢唱腔係轉左既
把聲無以前咁尖
第二隻就加左d 舞曲 成隻都好連貫

如果要推幾首
我覺得快歌可以聽 confession 同愛が泣いてる 同baby dont cry

慢歌可以love you(自己作詞)
同close my eyea 同treasure

另外佢出過3張英文jazz 碟既
第一隻真心係勁係好聽既pop jazz
賣到好似有50萬隻(初版同完整版夾埋)
唔執著英文發音既話成隻聽下聽下就會聽完
佢個版本既 fly me to the moon都幾好聽

另外仲有一首好聽既 叫いつか二人で(未來的約定)
不過只出過single 個時loop 足一日
hiro 前期solo mv https://youtu.be/-UDr4-e5fv0
Hiro solo 首 treasure 好正
到今日仲聽梗

嗰個年代嘅 J-pop
2018仲聽緊WHITE LOVE , LONG WAY HOME
我細個其中一個夢想係大個搵到錢就要去日本睇佢地演唱會
但係.......佢地唔等我
hiro solo好多都好正
解散後 solo single 頭兩隻最好聽, treasure, your innocence, 我自己頭2鍾意
跟住開始越來越差, 去到いつか二人で 第3好聽

jazz, 沖繩風果d唔係太啱我, 冇咩聽
I know that feel bro
其實依家睇仲覺得佢好索
如果可以保持到個形象的話
taka d solo我全部都有買
我記得有買第一隻,當時仲覺得幾好聽,心諗做咩一齊時佢只能伴舞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞