其實當年「SPEED」點解要匆匆解散?

173 回覆
21 Like 5 Dislike
所以就話佢假,成日同個啞仔出黎扮親子,自己就成日溝仔 ,溝親唔係仆街就不倫埋,為個仔著想就唔會咁啦

寬子雖然多緋聞,同後尾同個靚仔結婚,對比起另2個,唔計仁繪,佢算潔身自愛好多,同埋佢依家的確算幸福

不過事業冇望,晒左把靚聲
佢地自己都知沉緊,有心試就起碼玩2年試下翻唔翻到身,唔得佢從政冇人話佢,出完1張轉頭就飛起人,幾L仆街,記得當時傳佢從政時,佢公司係唔知佢有呢個打算,第一身否認,到firm佢想選先知佢真係唔玩
係咪畀傳不倫嗰條友度佢從政? 可能經歷咁多嘢之後,佢個思想都已經唔太正常,自己獨力揍個失聰仔,以曾經全日本最top女團員之名,比起楊思琦、吳綺莉行得仲困難,亦係最容易畀賤男乘虛而入嘅狀態
10年前去左睇佢地復出個LIVE 當時仲好好睇
之後又彈出又彈入就開始變左質 好可惜
上原多香子做新宿暴走救急隊果時勁迷佢
記得係有線播
都係果句, 自己已經係奉子成婚, 再生個失聰仔, 做埋單親
經歷左咁多野都唔成熟, 佢d溝仔經歷只可以證明一係佢弱智, 一係由頭到尾都係仆街, 搞成咁係自己攞嚟
4個入面對佢最反感, 雖然多香子都係仆街, 但冇佢咁假
有冇識日文JJ翻譯吓
其實復出最重要係有一首好歌,如果唔係根本無以為繼

其實如果畀人放晒上youtube,邊仲會有人買碟
Speedland隻CD 都正到仆街,而家都仲聽緊
復出已經冇咗佢地主打嘅青春活力,呢個係致命傷
white love
復出個演唱會係好正, 主音冇咁重負擔, 可惜復出後冇新歌爆紅到, 加上d新歌本身都唔係真係咁得, 只係不停炒冷飯唱舊歌, 結果都係沉
光輝歲月始終係解散前, 當年解散決定真係太衝動, 返唔到轉頭
speed 當年自hitoe solo 起就要立志拎到共5個紅白位
可惜衰左
令到solo 計劃拖後左
之後河村又拎左上原黎solo 雖然成績幾好(因為河村個時都算係好有人氣) 加上音樂風格走清新抒情 迴響唔錯

解散唔多唔少都係因為諗住4個solo 可以撈多d
同埋hiro 個時好似同都係沖繩出身一個男明星仔緋聞.

見繪理子開頭要帶住班專用dancer
唱比較重拍子既歌
而hiro 就係唱輕快同pop
takako 就係抒情多(因為佢把聲其實唔岩唱歌)
hitoe 就 r&b

可惜唔係太成功
之後籌款一夜限定反應都唔錯
到之後bridge 都賣得唔錯
好啦到 真係重組出re track
無耐經理人公司老細就逃稅定貪污坐監
之後d tie up 真係cheap 到想喊
仲有d mv 同無成本無咩分別

出左隻4 color 就無後了
樓上都有講 hiro 之後同eriko 組左隊erihiro 出得一隻碟
hitoe 入左美籍教yoga
takako 就好多人都知 個老錢自殺兩年之後因為要脫籍唔跟老公性所以奶奶拎左老公遺書出黎爆大鑊
而家同個舞台劇作家結左婚唔知生左未

hiro 最尾就只係用返自己日文名出左隻沖繩風格既album 就無之後了 而家係主要舞台劇

有錯繼續討論
樓上巴打真fans,成個時驟都清楚晒

想問有冇報導過多香老公點解壓力大到自殺?
不育加多香子同阿部力偷情呀嘛
多香子而家有左bb 應該就生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞