大學拿2nd low 或者 3 rd 畢業係唔係可以等食屎?

66 回覆
0 Like 2 Dislike
係揾第一份工難d,之後再轉工已經無人理我咩hon
好少工會睇成績

你IN得好就冇問題

所以大學有時間唔好讀咁多書 練下講野好過
Poly gpa成3.2先可以second up 到
利申 civil

你邊間u先

Cu

屌你
知唔知幾撚難過三啊
on99
拉curve啊
科科都同班學霸一齊讀
34/40都攞C+啊
點撚樣過三啊
UST是原罪
利申: ust second low 今年grad

me hku
哂銀紙大把2nd low / 3rd啦
不過讀得哂銀紙都預左屎都冇得食
social sciences
部分文科1st hon同3rd hon係無分別

利申 中大垃圾文科
究竟點廢點HEA法先可以3rd到

我教你
大學3至4年出席率低過3成
考試前一日先溫書就得
部分文科1st hon同3rd hon係無分別

利申 中大垃圾文科

利申 civil

3.1 從來未見過a plus
利申 civil

3.2咪算低 你地有A+
十年前shitty畢業,果陣2.7已經得3rd,4.1+先有1st
hku 3rd hon grad

做緊MT
hku 3rd hon grad

做緊MT

垃圾公司/做agent sales?
利申 civil

3.2咪算低 你地有A+

每科通常都無
讀到grad都係見過2個a+
應該nds拎晒
final year ?

其實second low 都有少少難拎wow
正常有讀下書先考試,點都有second up la

拉curve
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞