[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 軍褸 • Country Style (10)

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
落地了 岩岩到民宿
話說我仲未買機票酒店 貴到
講問軍帽有冇介紹
平頂個類
應該唔啱起碼外國褲子M碼

想問下呢啲布料同model 叫咩名?
moleskin chore jacket
多謝兩位巴打解答,想問呢啲邊度買到

momotaro 有一件幾似嘅。 你可以上denimio 睇下
今日被個fd問,barbour d褸係咪真係唔洗得,乾洗都唔得?
有冇師兄解答
乾洗一定唔得。 水洗我試過,的確係會無左d wax... 但問題唔大。 如果係全新入手自已著,就最好唔好洗,但如果二手入,唔洗的敢著? 我試過洗件vintage盤水黑色勁dirty.... 洗完re-wax or not 就睇你想要咩feel
36細碼黎
如果想搵胸前兩大袋既短身褸唔難的
多d周圍睇睇一定會見到!
Thx 紅巴
點洗好?手洗浸水?
手洗浸水落洗衣液。

啦,洗完件褸係會變左架,只係barbour 其實唔洗點打理,洗完乾淨,自己著得舒服。

Vintage 未洗,勁臭

用洗衣液手洗完, 淺色左,啞色左,vintage 未重左。 其實我覺得嚟個樣都幾好睇

都係手痕re-wax 左,有返光澤。

fyi

Orgueil sack jacket
Warehouse indigo packet tee
Orgueil eral 55
Dr Martens
Seil Marschall tote
我件二手著過,係袋入面好多變左粉的蠟,舊年著完收埋左無理,又唔覺有臭,算好彩
barbour 油淋淋,二手唔洗我真心未接受到
可能係英國現場買,件野狀態算好好
咁真係好好。
Thx bro
我自己嗰件全新買,自己未諗過洗
係諗緊d wax去邊買好
barbour 二手香港邊到有 同埋貴唔貴
上次good old day market 有好多。 Luddite 長期都有,最近返左一batch.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞