2018年秋季日劇討論(2)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
イッテQ,係外國俾錢攪假祭典俾文春踢爆
之前ntv否認,但今日謝罪
野獸
繼續悶撚到
不過龍平嗰段有少少共鳴
換個髮型靚仔咗好多
呢套野睇到人好奄悶
睇到好唔知想點,個主題淺到我都唔知係咪主題
https://www.tbs.co.jp/sicks_specsaga/
spec系列繼續有 唔好再用返上次個播放方式
個波射比間秦國製作公司
又泰國 又老撾 個節目係咪執得
男女主角順水推舟一齊咪算
係都要將劇情推到最悶個位
1. 仲以為龍平會剃鬚著到型一型行返出來,我真係太天真
2. 唔撚明講剃鬚嘅寓意係乜,想講就算剃左鬚之後腦細都係咁討厭?
3. WFC兩間公司真係合作,一牽涉到有龜嘅場口就好無聊,兩個都唔知想點,快撚D分手啦屌你個結衣
4. 拆開咁睇的話,假結婚疑雲劇本上係OK嘅,男人放唔低係會咁
5. 咁撚悶收視都有得升,好似黃昏咁一集過引爆哂得唔得?
吉村喺到搧風點火算係成集冇咁悶嘅位
黑木華 仲有龜老母條線又係唔知想點
啱啱睇公海po見到多人話野獸好睇
冇結衣做咪唔好睇
就係話唔講結衣劇情好睇
唔係龍平應該第二集就棄
一碌個post見到有條友話石原係花瓶
「第10回 男性票選“最想擁有的臉蛋”」TOP 10出爐!

這次第一名是竹野內豐!因為《繼母與女兒的藍調》的“良一”效果,擠下竹內涼真躍升第一名,也是此排行榜歷代最高齡(47)的第一名,恭喜竹野內豐

【第10回 男性が選ぶ“なりたい顔”ランキング TOP10】※()中X位是去年名次

👑✨1️⃣竹野内豊(↑2位)
2️⃣竹内涼真(↓1位)
3️⃣妻夫木聡(↑4位)
4️⃣ディーン・フジオカ(↓3位)#藤岡靛
5️⃣稲葉浩志(↑圏外)
6️⃣福士蒼汰(↑8位)
7️⃣西島秀俊(↑圏外)
8️⃣佐藤健(↑9位)
9️⃣木村拓哉(↓6位)
🔟山崎賢人(↑圏外)

竹野內豊真係好有男人味
繼母睇到佢個慈父look都好正
on9
叫結衣拍套unnatural出來睇過?
「覇乃抄」は2019年春に動画配信サイト「Paravi」にて独占配信の予定。「厩乃抄」については後日発表。

連埋繼續,原來咁快20週年
我開始懷疑我地呢度係平行世界
甜圭係日本都受歡迎,但呢度反佢
個劇本好似諗到咩就寫咩,到時先算咁,跟本都無主題可言
求其製造d轉折位做下話題,又無諗之後點收科
最後俾我感覺係講到無野好講要草草收場,求其整死d角色扇下情拖埋個幾個禮拜咁
米倉涼子さん主演の連続ドラマ「リーガルV~元弁護士・小鳥遊翔子~」(テレビ朝日系、木曜午後9時)の第5話が15日に放送され、平均視聴率は15.4%(ビデオリサーチ調べ、関東地区・以下同)を記録。全話で15%を超える高視聴率をキープしている。
其實我覺得呢套一啲都唔似doctor x 冇左個種爽快感
啲人好似夠鐘就死一件咁
最尾無啦啦整死裕子先R頭
米倉涼子真係好勁
咁既劇都收到咁高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞