2018年秋季日劇討論(2)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
好似話係因為真司覺得toda鐘意佢係因為toda病左
就好似toda叫錯佢個名咁

我明
但以為係悔氣說話姐
冇諗過真係要分手咁激
出左字幕未
toda今集D演技真係做得好好
真係睇下睇下唔覺又一集, 好好睇呀
好彩預告又補下糖開心下, 集集都真係有笑有淚

今次toda終於唔係接爛劇, 佢做完呢套都幾難再搵到一套佢可以發揮得咁盡的劇本, 編劇寫佢個角色真係超級好, 成熟又可愛, 呢套肯定係佢30代代表作
睇完一集就會好期待下個星期五
未婚夫阿媽真係好難頂

俾人懷疑有無資格行醫呢樣嘢係咪講完㗎喇?
個阿媽寫到好tvb
因為真司一路都唔信尚真係中意佢
一路都覺得係有病先中意佢 本身又自卑覺得襯唔起
見BOARD果到有D兒戲
求其松岡昌宏出黎嗡兩句就話信你
唔求其,toda一有病已經stop自己唔行醫,個board聽完佢唔行醫已知冇咩好做,再加上有松岡做證,佢係可以行醫但唔行,松岡有病人係繼續行醫,咁仲想再寫乜
未見過呢D見BOARD既會嗡幾句就現場180度轉晒個態度
話其實我都唔想搞你架 上頭叫我咁做架咋
日劇大把呢d啦,話就話做你,發現做唔到就話自己其實都係上頭迫,仲要道歉添,少見咩
所以咪兒戲囉
呢套野最大既敗筆就係D角色既態度乜都無舖陳過就可以無啦啦180度轉軚
第2套唔敢講係咪求其,但呢套個理由我已經解釋左,個board收埋松岡個報告,寫完paper work, 肯定已可close file, 又唔係醫療失誤
老母同班醫生都係飄移高手

好MAN
之前尚個老母咪又係咁
早一日先塞舊錢比真司叫佢走 第日就當無事發生咁叫佢地一齊搬返黎住
個女之前係醫生, 有錢, 有學識呀, 咁佢老母嫌棄室剛好正常
但個女證實有絕症, 仲要係10年後會失智果種, 咁有個男人唔介意, 仲要個女自己鍾意, 個老母轉晒態度好奇怪咩

松岡老母果種轉軚都不知幾正常到不得了
世界係咁現實嫁啦

做左十零年人都唔會唔明啦, 唔好講做野啦
侑市都係想轉軚架啦
不過都叫有佢老母係到有D心路歷程有D掙扎下
圭圭尋日ぐるナイ講佢結婚理由,唔知會唔會失咁d人氣
分分鐘加分呀
話佢負責任有承擔
攪大咗,仲諗有其他選擇,仲想玩繼續玩 到最後先決定決婚
大戀愛睇落去 驚有次會喊到收唔到聲
到最後都肯勇敢面對 承擔責任
加分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞