沈陣營第一百九十七期 - 死守騰訊王國英、一股不留沈振盈

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
咁你要諗究竟係平保拖死滙控定係滙控拖死平保喎
呢隻妖股好鬼多奇怪資產
雖然pe 唔高
資產價格下跌都要落$20
呢個真係經典
無啦 捱緊騾仔
https://youtu.be/xVmFWF80s0k

「大沈判」︰fing上fing落失重心,避險資金要買金
無啦啦熄左燈
btw 又reset, 不過如果講話profit 都係肉嘅話, 應該係又輸多10k
我岩岩都平手走左張-1
入個位唔靚
啱啱係上環中遠個邊見到師傅真人,個樣好似俾人夾爆腸仔咁既樣
王歧山指中國準備與美國討論努力解決貿易問題
6/11/2018 9:46
國家副主席王歧山表示, 中國已準備與美國進行討論, 並努力解決貿易問題, 因為中美兩個全球最大經濟體對抗會導致雙輸.
王歧山在新加坡出席《彭博創新經濟論壇》時表示, 中方準備就雙方共同關切的議題進行討論, 並努力找到一個能夠讓雙方都接受的解決方案.
他強調, 中國堅定支持多邊貿易體系, 堅決反對貿易保護主義和單邊主義, 又指出, 經濟全球化將向前進, 即使會經歷波折, 而中國將繼續推行開放政策.

http://www.metroradio.com.hk/news/default.aspx?NewsId=20181106094640
9:46
毒撚冇人理?
呢個幾個月成日都出呢類新聞 狼來了咁撚樣
侵侵講左好多次啦, 做唔到佢想要既傾黎都係哂氣
大陸又想營造人地問題既感覺姐
蒜鳩數把啦支共。jpg
【大師午間教路】美中期選舉後有機抽高
11月06日(二) 12:09

訊匯證券行政總裁沈振盈表示,港股周二(6日)靜局,因為投資者觀望美國中期選舉以及美國聯儲局議息結果

大師預期,美國共和黨在中期選舉會佔優,料大市之後會抽高一口,惟向上空間有限。中美元首月底會面,能否就貿易問題達成共識,仍是未知之數,雖然表面上好似「有得傾」,但經歷了多次狼來了,好友未敢強進,淡友亦未敢沽落去。

他估計港股將維持大波幅區間,恒指裂口頂部25,500點應守得住,上周高位26,800點會是阻力,暫時值博率不高,不入場不代表「無料」,要靜候好時機。

------
又嚟
但確實似乎唔係入市好時機
\|/ cfu
師父好似幾睇好後市
即刻升緊番上去
又跌返,大戶都玩緊雙刀流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞