[吾皇駕崩]NBA 2018-19賽季討論區 (9)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
大腸球迷人緣差
支持再斷腳
美國亞利桑那州一名男童泰迪(Teddy)日前舉辦慶生會,廣邀班上32位同學與家長能出席幫他慶生,但悲慘的是,這位男童可能班上人緣不太好,慶生會上竟然沒有一個人出席,桌上只留下空蕩蕩的盤子和餐具。
據英國《太陽報》報導,泰迪要慶祝6歲生日,日前廣發邀請函給班上32位同學和家長們。泰迪也在餐廳內準備好披薩、飲料與餐具,但時間一到,竟然沒有一個人出席,變成泰迪只和媽媽一起吃披薩大餐。泰迪的媽媽馬濟妮(Sil Mazzini)也說,當時她們發出請帖,只有少部分的人有回應說不來,但其他沒有回應的人,也沒有出席慶生會。
泰迪一臉茫然地坐在沒有人慶生的生日會上,隨後馬濟妮把這「空蕩蕩慶生會」的照片上傳網路,立刻引發網友回響,雖然沒有同學幫泰迪慶生,但有眾多鄉民都對泰迪說生日快樂。甚至連NBA鳳凰城太陽隊也對泰迪發出邀請函,希望他周三來觀看對戰湖人隊的比賽,還會為他特製球衣,太陽隊也在推特上說,泰迪的慶生會雖然不成功,但球場上有上千人會幫他慶生。

https://tw.appledaily.com/recommend/realtime/20181024/1453198

格蘭希爾

佢d咁既打法可以打足成季準足成季?
係又射唔係又射
Keywords
20+都排唔到佢打all star啦
好掛住陶太陽
短手芬痴撚線
九成九夾去更衣室影合照
今日其實已經唔算準
佢個功能就係要係外線射波做成威脅 拉空間
上年playoff 三分 43.幾% 已經係一個top射手
加埋佢今年多左啲自主進功 完全係提升左火力 所以咁既打法有咩問題
唔好以為亂派膠就有point
唔夠穩定,可唔可以咁講
咁我就祝成隊76人一齊陪葬
夠唔夠穩定有數得計 如果人地season 3pts% 40up 都話唔穩定 就唔知你對穩定既要求係咩
連手感仔都有冇手感既一日 你會唔會話佢唔穩定?
呢到係屌開手感仔唔夠穩定架wo
話明手感仔 邊到穩定
就咪說明佢地對射手命中率要求太高囉
對mvp手感仔都係咁 何況mirotic
今年D比數好多都好高
好似隊隊都入到成100幾分咁
咁睇命中率都有分2種情況
極端d形容
A: 1場10/10 下場10/0
B: 2場5/10
大家都係平均50% 咁你係咪都會形容A同B一樣係穩定射手
關鍵條友仲要好高,姐係你要守一定要拉隻高佬出嚟,咁AD/牛真係爽到爆
又或者佢哋全部拉出嚟比個面入去pnr pnp 直接鏟 都得
melo同Gay呢d就穩定
Kd, foj果d飄忽啦
兩個case唔係對立 你分開82場黎 ab兩個情況都會係任何射手出現
仲要randle都有埋三分
呢到係屌開手感仔唔夠穩定架wo
就咪說明佢地對射手命中率要求太高囉
對mvp手感仔都係咁 何況mirotic
咁睇命中率都有分2種情況
極端d形容
A: 1場10/10 下場10/0
B: 2場5/10
大家都係平均50% 咁你係咪都會形容A同B一樣係穩定射手
兩個case唔係對立 你分開82場黎睇 ab兩個情況都會係任何射手出現
不如搵下邊個可以連續咁多場起碼入兩粒三分 夠曬穩定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞