想問6s/6s+用家,你地部機有無咩小問題

67 回覆
0 Like 0 Dislike
6s+ 上年1月買 用左幾個月因震動有問題
10月去左換新機
到而家都無事
6S+影相對唔到焦 一pat嘢咁
6s+ 用左一年左右就開始壞
呢排d人全部都話我電話講野勁細聲
d聲會疾疾地 有時有d沙沙聲
用返耳機插線講野先清
唔知拎去整要幾錢
16年7月買 換左次mon同指紋
暫時係粒電93%倒水左啲
入左水,爆左少少玻璃,但一切正常
邊度會收機,幾錢倒 ?

6s+ cpu full load會勁食電

應該話個電量個數字會跌得勁快
例如100跌落75可能用十幾分鐘就得
但唔full load做番d正常野個電量就會kick係75%好耐
用到咁上下之後又會開始正常跌

呢排先係咁
有冇人會用Whatsapp轉keyboard嗰時lag機 近排先突然係咁 重新開機都冇用
已放棄
最後買左ip7
你地有冇試過我呢個問題

玩完game睇完app想刪app時 無論用3dtouch 定兩下home (只有喺鎖定方向時)會錯亂哂 例如橫向game cut到一半唔橫唔直咁 要禁多一下先出番主畫面 再關apps ,cap唔到圖 希望你地明
6s舊電真係
久唔久人地會聽唔到我講野 我都聽唔到聲
電話同wahtapp錄音都係咁要重開機先冇事
有冇人試過要整幾錢
你地有冇試過我呢個問題

玩完game睇完app想刪app時 無論用3dtouch 定兩下home (只有喺鎖定方向時)會錯亂哂 例如橫向game cut到一半唔橫唔直咁 要禁多一下先出番主畫面 再關apps ,cap唔到圖 希望你地明

Ios 10 bugs
你地有冇試過我呢個問題

Ios 10 bugs

Thx 我以為硬件有問題
有冇人試過要整幾錢

試過去Apple check佢話係軟件問題 最直接方法係洗機
有冇人試過要整幾錢

試過去Apple check佢話係軟件問題 最直接方法係洗機

Thx bro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞