想問6s/6s+用家,你地部機有無咩小問題

67 回覆
0 Like 0 Dislike
入左水,爆左少少玻璃,但一切正常
邊度會收機,幾錢倒 ?
上年10月4700買左部6S+64gb加埋Apple Care+
冇2年唔會放機因為Iphone7原全冇興趣
其實屋企部IPhone6+岩岩完Apple Care+
不過因為開始彈Apps先換如果唔係可以用到自然壞

冇升Ios買返黎重係9.3.2
部機我粗用有咩事拎返去整
ios9.3.5 spotlight search中文字等好耐至有search web彈出黎,打英文就極速,明明以前中文都秒出結果
用緊ip6 就嚟兩年,一切正常
就嚟唔夠位放野所以想換6s plus
上網望一望,電池問題就唔講啦
mon入塵同外殼氧化蛇仔紋既情況其實係咪都好常見
除此之外仲有無咩問題

氧化問題尾水都有
用緊6s 氧化到pk
部機升左iOS 10 開始有小lag
倒水電
講到我唔敢換機
連Apple store啲demo機都氧化
我都想換7,但無3.5真係過唔到自己
講到我唔敢換機
連Apple store啲demo機都氧化
我都想換7,但無3.5真係過唔到自己

我都係因為冇3.5mm所以頭也不回買6s+
6s+ cpu full load會勁食電

應該話個電量個數字會跌得勁快
例如100跌落75可能用十幾分鐘就得
但唔full load做番d正常野個電量就會kick係75%好耐
用到咁上下之後又會開始正常跌
主要都係電問題
下一部考慮買Nokia
聽聽下歌無啦啦冇聲,有時聽電話個喇叭就會有勁大聲沙沙聲 好似收音機收唔到咁,成日自動熄機,買左半年都無

但唔full load做番d正常野個電量就會kick係75%好耐

我肯定係cpu係因為呢個情況我用n player播1080p hevc又或者上連登
入一次過要load勁多gif既圖先出現(後者無咁明顯)
連打d大型3d game都唔會咁倒

我肯定係cpu係因為呢個情況我用n player播1080p hevc又或者上連登
入一次過要load勁多gif既圖既post先出現(後者無咁明顯)
連打d大型3d game都唔會咁倒
個hard disk死9埋
利申:我老婆部ip6

想問下如果ac+,可唔可以免費換電
3.5 mm插耳筒時經常彈出
另外靜音鍵無反應
無啦啦自己入itune store
電量跌得好快
除此之外部ip6都幾好

想問下如果ac+,可唔可以免費換電

yes
聽聽下歌無啦啦冇聲,有時聽電話個喇叭就會有勁大聲沙沙聲 好似收音機收唔到咁,成日自動熄機,買左半年都無

Same here
有無巴打試過6s氧化唔洗錢換外殼?
有無巴打試過6s氧化未過保養約天才唔洗錢換外殼?
6S無問題,Mon無入塵、有用背貼所以外殼無氧化
電係中招個幾批,但係無突然熄機 / 狂跌,開心便用中
6S無問題,Mon無入塵、有用背貼所以外殼無氧化
電係中招個幾批,但係無突然熄機 / 狂跌,開心便用中

外殼氧化都仲話有得痴貼
Mon入塵我真係會發癲
最後幾%跌得好快,明明仲有2%佢自動熄機
裸機用左一年有多外殼冇氧化,仲好新淨,不過個mon左上角係咁入塵,換左2次mon都係咁,o岩o岩冇耐第三次去搞就話換過部機俾我,部機mon頂竟然完全冇跑馬燈,唔知係咪已經靜靜雞改良過,至於會唔會入塵就要試一排先知
之前個mon 頂有黑影 去到換完仲多左撻
同佢嘈完我拎部翻新算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞