想問6s/6s+用家,你地部機有無咩小問題

67 回覆
0 Like 0 Dislike
用緊ip6 就嚟兩年,一切正常
就嚟唔夠位放野所以想換6s plus
上網望一望,電池問題就唔講啦
mon入塵同外殼氧化蛇仔紋既情況其實係咪都好常見
除此之外仲有無咩問題
外殻氧化
外殻氧化

Same
個計數機 iTunes 同埋密碼鎖唔見左
用緊6+
早果排Siri 突然聾左,完全聽唔到我講乜
維持左一排之後最近更新左又聽得番野
用緊6s
舊電好唔掂,半日無曬。check左唔係換電果批.....
已經打算轉部電量好啲既android。
用緊6s
舊電好唔掂,半日無曬電。
已經打算轉部電量好啲既android
差緊電果陣 用touch id有時解唔到
不過我用其他火牛唔知係咪有影響
外殻氧化

Same

一樣
用緊6s

我之前都係咁 又唔係受影響嗰批
本身諗住去genius bar 換電
點知check到kernal panic log
免費換咗部service unit 有新電新殼
而家舊電好㩒用
最主要係菊花bug囉 有個loading圈不斷係咁轉
明明閂晒所有backup 都唔知佢轉乜
用緊6s

我之前都係咁 又唔係受影響嗰批
本身諗住去genius bar 換電
點知check到kernal panic log
免費換咗部service unit 有新電新殼
而家舊電好㩒用

咩叫kernal panic log
戴住headphone 就聽唔到電話
(間歇性)聽聽下歌停左,睇ig片再play音樂會變無聲/或者就咁出街想聽歌,插耳機play音樂,就會無聲,但係play緊
再開app唔得,要restart部機先得
部機用左半日自動熄機
6s plus冇大問題
係琴日突然電量急降
重開機就冇事
(間歇性)聽聽下歌停左,睇ig片再play音樂會變無聲/或者就咁出街想聽歌,插耳機play音樂,就會無聲,但係play緊

我以為得我先係咁 明明係聽緊歌 點知忽然無晒聲要重開機先正常 d電又係勁快就無晒
D電用得好快

我以為得我先係咁 明明係聽緊歌 點知忽然無晒聲要重開機先正常 d電又係勁快就無晒

我都以為得我先係咁 我以為係我跌得多整壞左
痴線之前啲電倒水咁,如果keep住玩手機,一日要叉兩次+開埋省電模式先挨到訓覺,早排去左換電就好好多

痴線之前啲電倒水咁,如果keep住玩手機,一日要叉兩次+開埋省電模式先挨到訓覺,早排去左換電就好好多

我都係依個問題 之前睇過篇野話6s可以免費換電 係真定假嫁

我都係依個問題 之前睇過篇野話6s可以免費換電 係真定假嫁

真架,你上apple網,佢有得check你部機係咪有事個批,打個序號上去,如果中左就可以換電 我上星期換左,而家開省電模式狂上網可以挨到夜晚8點
用緊6S,有時插apple耳筒會輕機
上年10月4700買左部6S+64gb加埋Apple Care+
冇2年唔會放機因為Iphone7原全冇興趣
其實屋企部IPhone6+岩岩完Apple Care+
不過因為開始彈Apps先換如果唔係可以用到自然壞
wifi 經常連到但上唔到,要斷左佢再連
ios 10.2, 有冇得救?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞