【寒冬凜冽 圍爐取暖】低調置業討論區(234)

1001 回覆
3 Like 9 Dislike
我就從來冇主動對其他人嘅理財指指點點
咁耐以黎就試過兩次入黎提一提樓市到左頂
我以為呢度會有人諗住鎖profit或搵位開二先講
但感覺呢度容唔落向淡聲音
咁我身為淡友都唔會入黎搞住你地
其實我平時入黎多數分享睇樓野

底唔係我起的
有人話得一個成交係嗰個價錢嗰個呎數
我就copy&paste左上連登
咁總之呢度有錯所以道歉
如果冇人quote我或者提起我就唔出聲喇
有好多人就係時間到先買, 其實都好無奈
保守既,自住樓加按都唔賣啦
時辰就到 因果有天報 
完全唔認同,但唔想嘈
共用設施居屋屋苑,通常公屋佔多數,居屋佔小數,如果唔用埋房署嘅管理處,價錢好貴,用佢多數冇管理,遞高隻手自動開閘,上樓派傳單舞獅乜都有

共用屋苑公屋住戶唔使夾錢,公共嘢爛咗等房屋署慢慢出order做,正一嘥氣

其實屯門大把唔係呢類,私人發展商起嘅居屋都唔少,美樂花園以前信和起嘅
咁其實乜乜苑果D 其實都係假居屋?
唔係,如果係「花園」就私人發展商幫政府起嘅居屋,苑都係政府自己起,不過部份本嚟做公屋,後嚟改為當居屋賣,嗰啲最初設計同用料會同原先預係居屋嘅會有分別,當然講嘅係舊居屋

最近起嘅唔知到

延時回覆
最近起O既基本上同公屋無分別
拎荃灣尚翠苑同啟晴個則拍埋就知, 同一套預製組件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞