有冇巴絲以前好鍾意上家政堂

252 回覆
862 Like 12 Dislike
校友
以前咁樣洗碗真係好麻煩,要趁佢同某校工睇緊其他組果陣用自己方法洗,咁先乾淨
我仲要比佢做過班主任
佢啲洗碗方法洗完都係油到痴線
一比佢check到就仆街
一上高中就即刻扮哂好人同人懶熟
都唔知佢做咩撚野
on99
又有班智障比佢氹到
佢都做過我班主任
我帶漏左份功課佢就叫我諗方法罰自己
最後做佢廉價勞工幫佢執家政室執兩個星期

完咗之後佢仲問我有冇興趣繼續幫佢
記得有堂煮麵豉湯
煮完之後教我地餐桌禮儀
要我地用隻匙羹一啖一啖慢慢飲 先叫優雅
因為佢搞到晚晚7點幾8點先走
屌佢老母
到底有幾多人受過佢嘅折磨
依到讀到U又成日痴埋嚟係fb pm我又係我啲po度留言
佢做班主任嘅日子我地成班壓力大到仆街
唔係喺課室俾佢屌,就係喺家政室俾佢屌
俾佢罰嘅就輪流執家政室
啲用具就執好啦,實則有得煮野食嘅都冇幾多堂
試過有同學喺佢教煮野食之前同隔離位傾兩句計
就全班俾佢屌到成堂冇得煮
勁憎佢
後來佢加fb我都冇accept
家政最後考試係要你自己諗一樣黎整
最後同個frd膽粗粗整左蘋果批
結果出乎意料地似樣同好食
有時lunch time要早啲番去俾佢屌
個老女人真係痴撚線
家長日走去同我老母講
話我好有潛質好有潛力咁
又同我老母講自己教咗好多勁人 啲成績好好 好多都好top
好在我老母理性思考 覺得佢日日咁屌人法都on9 所謂數據又冇官方數字 覺得佢鳩up
冇中佢計
嗰陣中二仔又唔識反抗 日日俾佢屌到反艇
自此好憎間中學
唔明點解間中學就算因為佢收咁多投訴 佢都可以下下維護住條垃圾
懷疑發現師兄姐
記得中學個家政老師超級on9,抄抄下飯條友突然走過來話炒飯太乾,隨手攞咗旁邊盤水倒落去。
個碗同學落咗洗潔精洗緊

勿相認
佢都係我中二嗰陣嘅班主任
完全唔敢同老母講佢嘅暴行,驚秋後算帳
但係好似早一兩年聽講佢收咗皮?
希望啲師弟師妹可以有個快樂嘅家政堂
煮野食其實真係好開心
依家好似係王副校老婆教
好憎間中學 grad咗冇再番過去
咁都有得相認
屌會唔會同屆
我以前中一最期待煮野食
但俾條仆街教真係覺得自己中學好似少咁part咁
但聽聞佢走咗去DGS度教
王副校老婆善良好多
以前成日久唔久都有幾堂俾佢屌到冇得玩煮野食,真係喊三聲,明明其他學校啲人都講到家政堂好開心但我地嘅家政就...

你中二果年係咪仲有個姓林嘅班主任
中二嗰年
依家諗返起真係痴撚線
雖然冇畀佢做過我班主任,但係309成日都見到佢嗰班啲班會成員入黎篤同學背脊報告 佢咁搞法真係唔驚個班會分裂咩 有幾次見到佢嗰班啲人喊哂口咁,畀佢做班主任真係好撚慘
但最撚好笑係一上到高中,成班好似集體創傷後遺症失憶咁唔記得哂 又話好掛住佢好想畀佢教好想再上多次Lsa
因為啲on9老師同政策,搞到我對間學校真係冇好感,終於都畢業真係好撚開心啊 唔係針對啲咩,我想講成間學校都係垃撚圾
其實大個諗番轉頭
條撚屌咁做係浪費食物同埋explorate我地嘅權利
屌你 我有拍卡買啲食物材料架
上到高中佢同嗰位校工(唔記得叫咩)就會烚熟狗頭咁同你扮frd,唔明點解其他人好似撞邪咁想俾佢再教

學校其他都好似還好?最黑暗嘅回憶都係佢帶俾我
我有懷疑過佢會唔會係冇買到材料就是但搵樣野屌到我地上唔到堂咁佢就可以過到骨

佢啲材料都唔撚知會唔會過期
堂堂啲人都冇得整
以前上家政好似打仗咁
望住po裡面咁多又nice 又好嘅老師
真係好撚羨慕
要食素嘅同學煮肉
嘩屌巴打認真好慘 年年做得佢班會成員嘅人都會發生啲咁嘅事
校長話佢走咗之後學校唔會再開家政堂 其實我真係唔撚明點解校長會咁聽佢話309好似拎咗黎放鼓之類嘅樂器
聽聞佢走咗去做訓練營啲leader,繼續將佢套日屌夜屌人法發揚光大
淨係得我地間學校先咁鍾意個狗隻訓練營
有2個版本
一個話去咗DGS 有啲話訓練營leader
嗰個camp都唔知係咪同佢有利益關係
一車車咁送人入去
當初識野就會報ICAC
一個校長連老師都hack唔住
你話係咪垃撚圾
因為佢 我淨係好想快啲grad咗佢
好憎間中學 好憎中二嗰班垃圾
唔係我呀
原來有咁多人倒過湯落垃圾桶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞