有冇巴絲以前好鍾意上家政堂

252 回覆
862 Like 12 Dislike
上堂學煮肉醬意粉 煮完之後覺得太好味一滴肉醬都唔想嘥
係咁用條脷起勢奶隻碟
最後條脷大力得濟推左隻碟落地碎左
成班望住我個伸脷樣柒到仆街
最後仲要突登去永安買翻隻百幾蚊既純白碟賠比學校
我最記得全班都唔聽話
洗碗過水就開晒水喉沖
學校教個洗碗方法根本on99
老師都隻眼開隻眼閉
而家諗返起廧該係膠層指示佢地咁教
為咗幫學校慳筆直
相認
屌一諗起要上家政堂壓力大到仆街 帶漏野做錯野即刻畀佢屌到反皮
試過帶漏野畀佢罰抄三次中英對照,成撚日堂都冇上係到抄書 抄得咁撚辛苦佢睇都冇睇 仲要搞到夜晚七點幾求佢放我走
真係on撚柒鳩
有年分咗去同肥妹一組
完全幫唔到手
有次佢仲要搞到漏煤氣
不過我都係唔會屌佢
各位同出黎攞刨
全班得我一個男仔,我實開心架wor
學校洗碗要用盤裝兩盤水,一盤有洗潔精,一盤清水去過水。其實過完個盤”清水”仲係好多洗潔精。

個老師唔比係水喉位洗碗
屌你老尾垃圾miss 堂堂迫人整蕉皮炒橙
仲要話自己全學校整得最好食
完全黑歷史 永久封印
真.. 上佢d堂真係好撚大壓力
老師係大肥婆
有日整蛋糕定唔知乜要用個篩黎篩麵粉
點知唔夠篩用
有個男同學好大聲同miss請「我地無篩用呀 想借你個篩」
我果陣都係咁喎
記得有次上堂miss話食到洗潔精個檸檬味
屌好想整豉油雞翼
gogogo
用公仔麵包粉黎整湯
以前上家政 係用英文教 仲要考試 (筆試同煮野食都要)好似仲係中一二岩岩轉英文中學
但偏偏呢科最高分

分組有男有女既 多數miss都會安排一男一女一組
真係回憶
以前上家政堂,個Miss正宗大嬸樣,又勁惡,做錯小小都屌,果陣真係好唔鐘意上

果陣時上堂係要用布料縫一條圍裙,又要用衣車,好鬼多野搞,自己縫野又唔叻,做得幾辛苦,做好之後就著番自己件圍裙學煮野食,我係做洗碗果個
以前老師編組 編咗個撩鼻屎嘅比我 之後每次切嘢我都自己黎 佢掂過嘅嘢我都唔會食
係青澀既,個陣仲細 其實佢拎得俾我都有意思
只怪自已太單純
真係
果隻似有若無既曖昧真係好甜
:你諗野嚟罰自己

屌你啦 諗完又ban 都唔知做乜撚野你老母
成日強調罰啲野要有意義
屌你 抄嗰啲爛鬼Table spoon 中英對照就好撚有意義咩
中學生仲罰抄 趁地淋啦佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞