【颱風追擊】1826號熱帶氣旋 玉兔 YUTU(31W)

1001 回覆
59 Like 16 Dislike
北潭涌已降至13.9度
JMA報得西既原因應該係因為自己既數值(JGSM)報得比較西,但正如JTWC既預報理由所講,係一個outlier黎

THE JTWC TRACK FORECAST IS ADJUSTED SLIGHTLY RIGHT
OF THE CONSENSUS TRACK TO OFFSET THE JGSM TRACK WHICH IS SOUTH OF
THE OTHER MODELS. SPREAD IN THE MODEL TRACKS IS ABOUT 170 NM AT TAU
72, BUT THAT FALLS TO 78 NM WHEN JGSM IS NOT INCLUDED.
但今次jma路徑預報暫時領先喎,第一個報南墮仲要明顯既南壓,jtwc果時仲巴士跳車轉北
點解d風都好難喺20n過
而家深秋,夏天好易過
倒不如問點解三大數值都開始報撞菲嗰陣得JMA肯抄
天氣都係圍繞住22-28轉
都係涼嘅
但唔係凍
呢一刻凌晨都成二十度都叫輕鬆20-?
睇天文台星期五夜晚 先開始近 咁姐係冇假放啦 屌
今個星期六短週 唔洗返
隨便
請慢用
住旺角 屋企呢幾日夜晚都成27度

問號魚

7國咁亂

咁既情況出黑球定出8仔 好尷尬
室內係暖好多,每日日頭,尤其呢兩日無雲由日出曬到日落,棟樓嘅石屎,磚頭,傢俬,窗簾... ...吸咗好多熱,到夜晚要時間散熱,室溫無可能即刻降到同室外氣溫一樣,如是者每日重覆

除非之後係日照好少,陰天多雲落雨嘅日子,仲要持續起碼大概一個禮拜,咁室內降溫就會明顯少少,會同室外溫度接近啲
強颱
一起身就見到對流收緊咗咁多
減弱緊
而家就強颱 廢風
唔洗奢望8號啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞