有冇人真係試過自己整game擺上steam

96 回覆
12 Like 2 Dislike
唉你睇下youtube upcoming嗰啲video呀
個個都話唔要啲indie垃圾
我steam 入面小說都有幾十隻indie game
佢地比我既享受多過商業game 太多
同意,追求遊戲性依家追大作真係玩自己
factorio呢類survival/management/building出多d就好
factorio 二百個鐘遊玩時間路過
武唔掂得幾十個鐘,但係好都享受
但係9劈game 不了
我switch 買indie 買到64gb 爆咗,但真正玩嘅有幾多
stream?
正如bomb chicken 個trailer 做到好好,一玩

Undertale oxenfree 呢啲有幾多隻
9劈game ? 不了
其實有啲唔出名既indie都好好玩,你可以試下subterrain
好多indie根本無idea但係想做驚,唔係串某位巴打,但係橫向過關無新野真係有少少無謂
新果集洛克人11直情玩左陣唔想再玩
不過玩咗咁多年遊戲。。9射9劈主角回血嘅game 悶了
玩mario 舊遊戲 開心好多
你睇粉俠傳啲對白分鏡打鬥
我睇1秒已經熄機
香港人除咗炒賣抽水外冇㗎啦
未衰到貼地唔會返生
都係果句要有新野囉,無新野既你做十隻都係clone
如果十幾年前已經有呢個平台,浩然同小熊擺lf2上去唔知多唔多人支持呢

(成日覺得如果lf2係係今個世代出,會變左初始得兩個角色用,之後全部角色要靠課金先有得用既手機game)
響遊戲界打滾咗3-4年,對我黎講,做你想做既遊戲,做感動到你自己既遊戲就夠
唔使理香港人點諗,你改變唔到香港人,亦唔需要改變自己
你係做indie game? 我有一大堆問題想問下
No 返工打頹工做game designer
之前試過辭職整Game, 好多野整唔好,又大壓力,成日頭痛
諗起之前有隻咸濕拼圖Game
賣幾蚊 極度好評
搵下有咩咁巴閉
原來佢利用Steam workshop 比玩家自己上載AV

變相用Steam 個server 比人極速上/下載AV

真心覺得條友鬼才黎
好似差減d野
叫做Opai Puzzle
好似成件事前後玩左一兩日就shut down 左workshop 功能
試下整d 模擬女友game,玩小遊戲同簡選項對話出唔同劇情播片

好似k-pet girl 咁

但首先要有個靚女角
舊時萍水相逢D RPG GAME攞上去既話
我諗會好大賣
Steam 真係超多呢啲
火柴人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞