突發 台鐵出軌反車

489 回覆
197 Like 34 Dislike
我啲料都算好 outdated
印象中睇過好似換咗 Trainguard MT 之後都仲會保留返四色燈同 AWS 同埋支援 non-ATP train? 不過我唔記得係咩 source,可能記錯
依家都係得 MTR 管嘅 KTT 有手動 ATP,遲啲會唔會咁得閒特登改埋中國啲車頭?
台灣d意外寧舍搞笑

台灣=柒 既代名詞 浸柒味根本洗極都洗唔甩

復興號 塵爆 地下氣體爆炸 而家台鐵出軌
台灣起碼有民主嘛
見到台灣咁乞支那狗憎, 快d宣佈獨立成國同支那切割就啱
比起國際標準又點?

btw其實台灣官商勾結都好嚴重
尤其陳水扁年代
山咩寨
比日本野你用都搞成咁
屌,唔怪之得上年去台灣玩搭完普悠瑪號會有少少暈車浪既感覺
平時幾乎搭咩車都唔暈
啲港豬幻想台港友好
查實只係佢地可以開張名義講普通話同抱擁支那文化
有眼既都睇到你乜居心啦
rip
台灣交通垃圾
#origin#lme
貪污
咪屈我地台灣人啦
台你老母
啲人雙重標準得好緊要,支那人同香港人講大家自己人,你地又識嗌佢地咪撚認親認戚拎著數。
另一邊你地嗌台灣人係自己人,認親認戚,又諗住過去拎著數,做嘅野同支那人一樣
同班傻閪唔同意見已經係五毛
唔知佢地上乜撚野討論區
又要屌呢到低質 小學雞 小朋友
另一方面又要繼續上 又要一言堂
同班廢老廢中一撚樣
你到底"帶節奏"要帶幾多個post先有錢收?
講到新聞邊個夠你支那勁
等台灣張堆屍體原地埋葬, 隱瞞死亡人數唔過30個, 先有得同支那比
成個post冇人討論單意外
次次一唔同意見,只會話你五毛,無第二句實質內容答你
總之我話你係就係,似足港共啲官腔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞