開心速遞(151)Maggie 姐 | 不要黃心穎主題曲

1001 回覆
67 Like 6 Dislike
又未去到排第三啊嘛
我只計呢套劇 同只計女仔
係第三了
真係好大進步
上年仲覺得佢做得唔太好的
包尾我知邊個
唔好排名次啦
開心速遞咁多女角
咁排法好難攪
例如isabelle同妹豬點分先
總之有進步睇得開心投入就得啦
Isabella 同妹豬 明顯係搞笑啦
唔會評演技。演出夠爆就得
初戀無限loop Isabella不知做得幾好
前幾日講過阿蟹做嬲戲唔掂

唔想傻善線咁快完
否則潮善只能靠曹總(但係曹總好忙)
而大學線又再悶返
唔想傻善線咁快完
否則潮善只能靠曹總(但係曹總好忙)
而大學線又再悶返
膠咗
其實呀蟹最大問題係佢每個爆發點(比如驚嚇),會突然瞪大眼幾幾秋秒之後即斷。無緩衝再收油位,簡單講,表情變化推進得唔流暢。尼點佢拍檔就做得好好了。不過cp組本身就係要互補,一個帶一個附和,暫時仲可以。我覺得
對於呂慧儀都係咁講啦
佢既感情同搞笑位做得好好
但要佢惡 就差d。令人分唔清係阿水忍笑定阿蟹忍笑
講起Helen 我都覺呢個角色唔算易演
有好複雜嘅感情線
姚瑩瑩啲喊戲都幾出色
潮善好快復合啦應該 曹總係佢地條線走唔到

大學線應該變上下莊為主
太誇張
mandy 係有進步,但離最佳女配角仲有好大段距離
除非好似morning 朱咁做馬
大小姐就真係值得拎
一人一票投大小姐
上年已經鄧大小姐唔抵
今年要俾返個獎佢!
如果好快復合
咁之前大家姐嘅自我放逐就顯得好無謂
亦唔符合佢嘅死心眼嘅人設(記仇卻長情)
而且佢哋復合就無嘢好寫
反而而家睇下潮偉撚潮善都幾好笑
(其實潮善同工水都幾似,都係男嘅默默付出,但就成日用唔同藉口帶過,衰衰咁刷存存感,而女嘅就唔想承認)
如果要選今年大小姐最好戲嘅一集
大家會點揀?(我知好難揀

我會揀初戀無限feel,淑敏瞬間係少女龍小蓮,霸氣大小姐,苦悶龍力蓮中轉換,真係好勁
攪笑都要演技的

今輯最爆之處係好多平時唔起眼嘅小角色
都俾到位佢發揮演技
Isabelle, 妹豬,曹總
我覺得老何,大陳都極有潛質
無錯,太早俾獎mandy可能會令人覺得佢唔夠班,反而害咗佢
或者可以考慮俾佢入圍飛躍進步先,不過tvb好似唔多理佢咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞