開心速遞(151)Maggie 姐 | 不要黃心穎主題曲

1001 回覆
67 Like 6 Dislike
威仔會自己袋曬D錢
00有新女?
另一段story見佢揸住疊銀紙,
我諗起鷲哥
你雞黎嫁咋
威仔新女(同蓮輝同場睇戲)+同傻強拍曹總傳嗰個菠菜蓮
https://www.facebook.com/fongeman/photos/a.1091309747599736/2054907524573282/

傻強專訪呀!!!

重點:
「我成日都同觀眾講,你想要咩畫面咩劇情,你有個許願池,論壇嘅許願池,我相信你哋都知係邊個。你哋想要咩嘢你哋就留言啦,我相信編劇係會睇到。(按:我要許願呀,除咗傻強,我仲想睇電影學會上莊同現莊嘅交流)如果可以做到的話,佢哋都會做畀大家,我哋演員都會做畀大家。我希望可以係一個好似實現願望嘅一樣嘢咁。」
連登許願池被演員親口證實
我哋識做㗎啦
各位編劇,呢度好多idea畀你哋,唔洗怕brainstorm諗唔到嘢
真係有許願池
許願啦
其實劇組真係好錫我哋
不過我覺得有樣好重要嘅係唔好當老奉,
許願成功就當bouns啦
睇個時都唔覺,一睇呢個留言即刻覺得Maggie姐十成九係啊may.....
咁我許願先
希望日後見到terry玩轉接龍36個部門,除咗呼聲最高嘅市場部大戰世界仔之外,行政部peter同andy應該都會好精彩 Jesus
或者調去初戀cafe跟佳叔學整嬤嬤鳳爪
其實有好多都係劇組自己諗嘅
熊尚善同傻強都係編劇啲crazy idea

不過聽咁多都開心嘅
stanley係ig 澄清左唔係呀may
好彩唔係叫排骨強,勁難聽
係呀,
成日都有驚喜
不過早兩日講起有啲觀眾俾有愛嘅劇組縱慣咗,
所以希望依啲心意唔會被當係必然

另外有樣嘢想知好耐,
平時許願成功嘅都係一啲較闊嘅題材,
例如提議寫ocamp 佐治三姨 延伸朱家 之類,
但有啲較明確嘅情節都好似冇許願成功過(可能有但我唔記得啦).
我自己有時做創作諗idea嗰陣都會覺得其他人嘅提議好好 好夾,
但因為唔係自己諗嘅idea而會有種偷嘢嘅感覺所以冇用到(即使人哋唔mind),
唔知編劇們又會唔會咁諗呢
我覺得係好闊嘅idea 編劇可以係下面大量創作
佢地樂意跟觀眾意見去做

有時見有啲CP 線大家會好仔細比情境 對白
我相信編劇就唔會用
我諗最簡單原因係怕侵權
侵權有呢個可能性 網上都始終係公開平台

不過呢個係呀 我係編劇梗係要諗啲你諗唔到嘅嘢
互相帶動 唔係全部觀眾帶住編劇
陳城安
比你估中左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞