開心速遞(151)Maggie 姐 | 不要黃心穎主題曲

1001 回覆
67 Like 6 Dislike
Miss Ma即係咩?
雖然我好鍾意睇工水 但其實我有少少唔想佢地咁快一齊 就係睇佢兩個估估下 阿工瘋狂追水水 水水好似feel到又feel唔到咁先好睇 唔識形容
好似睇少女漫都係曖昧最好睇 一齊左反而唔想睇
媽小姐
曖昧雖然有互相猜度心思嘅朦朧美
但係愛情線始終要行落去嘅,太拖可能會有反效果
拍拖之後繼續鬥氣或者呷醋都應該會好有火花
好想永續開心速遞睇埋同居結婚
ma 姐
唔係媽呢空咩
應該係媽(呢空)小姐
希望唔好咁簡單求奇表個白就一齊 可以拆番之前啲誤會同比水水了解阿工內心先
另外 以工水人設 一齊左都唔會得純甜 應該都照有互撚 阿工無限調戲水水 外加偶爾大甜 如果有得永續開心速遞 去到婚後生活 寫下龔熊兩家人 女婿團同樹根訴苦 兩公婆啲cls野都幾好笑
我覺得工水正式係埋一齊
都有好多心理關卡要過
阿水:1.覺得阿工幾好;2.覺得阿工對自己係特別嘅;3.憧憬同阿工美好生活;4.無咗阿工會唔開心
阿工:1.確認阿水唔會傷害佢;2.認為自己有能力給予心愛的女人幸福;3.有機會失去阿水
對阿工來說,關卡1 不難過,只要關卡3一出現, 關卡2都不成問題
反而阿水經常徘徊係關卡1,2 ,如果突破唔到嘅話,就算係埋一齊都好快鬧番
仲有
KChelen
KCterry
安邦
咁多唔揀揀呢pair
咁依pair係第一隊吖嘛
sorry, 太噁心唔記得呢嗰前設
即狗衝睇
郭田葰黎既
點解會連工作人員都襯埋衫
會唔會係ff呢?
總是覺得不會那麼快復合
至少也待到曹總傳公映吧

兩個版本唔同
不過第一個版本爆啲
除咗有林美香email address
仲有"Lunar Lin",直譯"農曆蓮"
不過第一個版本係CEO,第二個版本CFO先對
Isabelle vs 香姐

博群 vs 博香
花師奶咁款
仲有廢老根
10月20日(六) 07:15
謝芷倫爆喊 網友熱撻搶女配角 網友:冇Mandy就罷睇
0:00/0:35

無綫處境劇《愛‧回家之開心速遞》播出以來好評如潮,多個角色都入晒屋。日前播出嘅集數中,飾演Mandy嘅謝芷倫(Jan)多次演技大爆發,喺戲中意外被捕坐監嘅佢,先喺「大小姐」林淑敏探監時激動爆喊,再喺男友「博士」秦博思求婚時感動落淚,獲網友大讚勁好戲,仲力推佢攞「最佳女配角」。見網友反應咁好,Jan就乘勝追擊,喺社交網甫出一段喊戲花絮片,見佢全程一Take過真情流露,喊到七情上面,認真犀利!

擔心為離開劇組鋪路

另外,由於劇情講述Mandy要被監禁三個月,即引起網民熱烈討論,有網友擔心係為Jan離開劇組鋪路,紛紛表示如果Jan離開就罷睇,要身體力行聲援佢咁話!
10月20日(六) 07:15
謝芷倫爆喊 網友熱撻搶女配角 網友:冇Mandy就罷睇
0:00/0:35

無綫處境劇《愛‧回家之開心速遞》播出以來好評如潮,多個角色都入晒屋。日前播出嘅集數中,飾演Mandy嘅謝芷倫(Jan)多次演技大爆發,喺戲中意外被捕坐監嘅佢,先喺「大小姐」林淑敏探監時激動爆喊,再喺男友「博士」秦博思求婚時感動落淚,獲網友大讚勁好戲,仲力推佢攞「最佳女配角」。見網友反應咁好,Jan就乘勝追擊,喺社交網甫出一段喊戲花絮片,見佢全程一Take過真情流露,喊到七情上面,認真犀利!

擔心為離開劇組鋪路

另外,由於劇情講述Mandy要被監禁三個月,即引起網民熱烈討論,有網友擔心係為Jan離開劇組鋪路,紛紛表示如果Jan離開就罷睇,要身體力行聲援佢咁話!
廢老根係助攻
唔係關卡啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞