Kai同Lok走咗嘅DigitalRev TV真係差好遠。

136 回覆
52 Like 0 Dislike
廣東話channel真心難發大嚟做,因為識廣東話嘅人本身就已經好少。
無左Chris 真係唔想睇
錯哂, 估都估好啲。 drtv係荔枝角某工業大廈, 唔好講budget, 成條media team 都 terminated, 得返一個外判host
唔好吹得就吹, drtv 有 subscribers唔等於宜家搵到錢, 宜家成條media team都冇埋, 剩係得返網上買賣
佢好似係住烏溪沙再入啲嗰啲村屋
想當年仲係中學生一出片就追
就算唔太識英文都照睇
仲記得去旅行果幾集最搞鬼好笑
好似仲比啲外國人形容為攝影界嘅top gear,真係形容得好貼切
而家佢地各自發展,希望可以搵到一條新路殺出去啦
我梗係明你講乜,只係kai 咁值錢都唔留or留唔到係好怪,成條channel個靈魂無左喎,比我係DRTV多多錢都出
呢個我答到你, 因為想加人工老細唔肯, 仲覺得請新人返嚟copy返Kai套野就得, 點知柒哂
Ok...內幕人仕
唔知點解有個印象係科學園,可能係有時d片係果邊拍...

Youtube Ad-pocalyse可能都有影響?有段時間開始,廣告收入大跌,好多youtuber都頂唔順,要開patreon, 直播R課金...
你咁估都唔出奇, 以前佢地曾經係火炭office所以會係個邊拍野
之前啲youtube 嚟講佢好似地開得算少廣告

好有view但 廣告收入未必多
其實lok搵唔搵到食
多subscribe , 但少 view
kai 就真係出哂名, even 出街都有人識
Anyway, should support lok廣東話 review

https://www.youtube.com/channel/UC4_m1_0MTTmnWo4tpB0O_7g
Bloody producer?
睇過有一集有個呀婆問kai 野
之後用中文答
好搞笑
我覺得有,起碼已經係香港top
靠啲活動邀請個啲廣告費
岩岩睇完呢條Kai玩 DJI Spark
真係拍得有誠意,質素都好高,畫面Sharp到呢
佢話用C300拍? 屈哂機...

https://www.youtube.com/watch?v=-zCuuvYX1PA
有冇人有睇左手+?
有幾集有佢講廣東話問路人,好好J
以前成日睇佢
雖然做埋D ON9野 但好笑
Kai走應該係Visa問題之類或者佢自己意願唔想留喺香港下話?

因為我記得佢唔係一走就走,有一段時間佢喺英國都仲有幫drtv拍片。之後可能覺得呢個format唔work就直情走埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞