Kai同Lok走咗嘅DigitalRev TV真係差好遠。

136 回覆
52 Like 0 Dislike
點解去舊式髮型屋剪完個髮但咁正常出返嚟
嗰時條條片都追
有時又返睇,宜家諗返起都好懷念
有冇人記得Lok全名係咩?
有一集Lok拎啲卡片出來
原來咁多人睇佢地
以前d片真係好好笑
攝影界周星馳吳孟達
N年前響HKU見過佢哋拍野
Kai只係唔中意講廣東話,佢係香港人去左英國讀書啫
當年都係睇佢地走左去買左部Canon 70D黎玩
英國土生土長
lok 好似係住馬鞍山架,利安個頭
廣東話嚟講佢一個人講都好過膠攝我覺得
講真DRTV成1Million 以上subscriber

點會無budget

加番少少廣告都發到豬頭

我覺得係分錢比唔足

你睇攝影嘢有邊個channel有咁多views 同 subscribers

dpreview 白頭佬同換左人嘅 camera store 都未追到今曰都未追到
睇上面d youtube link就知佢真係唔多識講中文,聽我諗ok。
膠攝好悶 兩條友坐係度新聞報導咁

commercial 黎講完全fail 我係仔都唔想睇 唔好話吸引人買
kai同lok正好多,有時又俾d玩具相機d攝影師影相。
呢個系列比DRTV 專利左
不過真係好多年前 宜家佢地獨立左為搵食 d 影片都無以前咁多fun

宜家最大既問題係分隔兩地 kai 老婆仔女係英國無番幾年都走唔甩 lok 自己一個做又辛苦同無咁多人subscribe

that is why 有個boke bros 出左黎 長遠佢地要再合體成件事先好玩番
仲有學地主君影戀愛相
特登一齊去 photokina 幾正
好似用公幹為由偷情咁
斷背山咩
youtube 年代講求合作同crossover 佢地分別搵到sponsor 去就真係好叻
我相信Kai幾乎一手帶起左邊行邊9up同街拍既review潮流
好多其他channel都係set架咁拍

老實講係好搖同埋好凌碎,CameraStoreTV果陣都有幽佢地一默
但係係一種獨特風格,配合埋香港市區好混亂好多人,其實係有趣
都係,我覺得咁拍會知多啲支鏡嘅實際用法
好過齋聞相review
Kai真心有料又好笑, 我都係因為呢條介紹M3的片先入Leica坑
https://www.youtube.com/watch?v=3NB0yxXYj1Y
膠攝好膠
睇過一集講買mon執相,條四眼佬話買apple就可以,因為支援9x% adobe rgb,所以可以即用,唔駛cal mon
我做印刷有關嘅,以我認知就算係支援100% adobe rgb都唔等於你個mon準色㗎,要色準一定要定時cal,條四眼佬重話自己係行內人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞