青山走犯購物區-RTX 2070/80/80ti 暨4K144 拳打腳踢(6)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
唔係咁計架, 唔係自已鐘意插邊兩條SLI就插, 說明書有寫邊兩條用黎SLI 16x+8x / 16x+16x
係呀

只可以插頭兩條

所以我係焗住3 slot 玩2.7 slot sli

唯有上水
無5 slots NVlink 所以唔存在選擇
宜家唔俾玩3-4way 無晒性趣
好在無咋

破產喇
以前9系 玩4k一定係3way以上
我要用sound card所以從來都只係買eatx

我以前都發夢以為可以鳩插SLI, 例如EATX用 2,4SLOT SLI, 但係試過咁開機係無畫面既
唔係好明 你張sound card好大張?
軟橋其實方便d

依家硬橋又貴又一定要買啱尺寸
一黎我唔想兩張卡(最大計佢3糟)三文治咁夾實張sound card, 會搞到第一張無風入好鬼熱

二黎我張sound card係子母卡 creative ZXR 要兩張卡位, 有條排線連住

所以我先想問點解EATX PCI-E x1/x4 唔可以整係第1 PCI-E 16X 上面
我估係因為唔係個個整兩張 第一條pcie正常都係插顯示卡多
軟橋nvlink無望
Nvlink仲要好貴

80美金
1000T2 size大過850P2

ECO mode嘅功勞,用咗兩年都冇乜塵

24pin走線神器

前面冇變同埋以前post過就唔再影
後面今次大執過不過都係好核突

回錯post
賠錢啦

唔駛講嘢
貴呀.. 我都唔知買唔買定先好, 一定有橋無卡真係ON99
我四咭兩橋一定最on9
應該會有少少分別
STRIX應該係用特挑體質core 超頻應該會高少少咁
岩呀, 我張OC +110 CORE +500MEM 都未死過
total 去到幾多Core Mhz
Full load
打機兩張 2050 / 6000 穩 65+60度風冷
幫朋友講聲, 有兩張美森evga 1080ti SC2 放4000-4500 有無義海 (上年4月買)

我又毒左朋友一齊preorder
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞