青山走犯購物區-RTX 2070/80/80ti 暨4K144 拳打腳踢(6)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
FTW 高咁多點會頂sli

你擔心2.75slots 頂好過,九成九放唔入sound card

有辦你睇
笑咩

壓到full load 一張82 一張84度

風冷sli 算係咁

Inno 3d 1080 ti sli 燒到91度先叫癲
要轉外置sound lu
但應該都差幾多下
Asus. 呢張叫2.7 slots

EVGA 果張2.75 slots

但我覺得係語言偽術,根本同3 slots 無分別
想問 evga xc 同 ultra 兩張卡相差100左右mhz,實際效能分別大唔大,會低幾多 fps 到?
你要留意的係佢地的散熱器分別
ULTRA HEATSINK大D
理論上所有2080TI 散熱處理好的情況下拉上2050Mhz都冇問題的

你散熱處理好的話
唔大

破產
唔玩了

都唔係9900k
打機要hyperthreading做咩
2080ti 270w
9700k 270w

買1000w應該夠頂

有無聽過
買到一步登天
超到飛往天上
涯麵包一個月
覺得咁樣好「搞笑」啫 唔係想笑你
我咪話驚條slot 頂 , 唔係驚佢高度頂
外置sound 都無光纖in+out + 3.5 out
先天有限制,以前一直放電腦入電視櫃第二格

所以只可以用s340 呢隻箱,熱起上嚟就要用一切土方法散熱

1080ti sli 之前有張上咗水,換咗2080ti sli 本來唔想換箱,所以喺gpu 旁加側扇散熱

不過早幾日有位巴打義助我上自組水,依家等下星期齊件,最遲十一月應該一次過上晒水
唔駛驚

因為頂撚硬
Pcie 延長線 (for sound card)
我覺得你呢招幾有諗頭 啲扇係入風?
我成日都想搵塊eatx 可以有個pcie 1x 係最頂位

姐係係第一條pcie 16x 上面, 可惜一直都無
zip都zip唔落啦
入風,實測用出風的話仲衰

同𡊰我依家係打平放,打開側板膠蓋俾d冷氣直轟部機
我以前都試過淘一條延長線, 隊出機箱出面插sound card 不過部機好樣衰
Cable 我相信得

但一號咭就仲焗過我依家個setup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞