[10月新番]哥布林殺手 ゴブリンスレイヤー Goblin Slayer 集中討論(2)

1001 回覆
16 Like 20 Dislike
戰鬥畫面全撚部慢動作 我屌你老母
可唔可搵人解釋比我聽 同聖女吹水果段講緊乜野
中間果段對話講緊乜鳩
無端端又魔神 又勇者
又話地下有使徒睇住 乜撚野係使徒呀
好好睇
每次都係打戰術
因為哥殺隊實力唔強
總俾到你今次會唔會被滅團
劍之聖女餵到埋口都唔食
講解翻強如劍之聖女 因為當年翻車
所以知道地下哥布林情況都無能力解決
而國家亦唔會派軍隊幫 寧願用嚟打魔神

所以只有靠哥殺出手解決
順便申請加入哥殺後宮團
小說劍痴女係唔係跟過哥殺去旅行?
其實就話,魔神手下想復活魔神
係城市底下開左個傳點,招左班哥布林,捉D女人黎供品復活魔神
咁聖女怕哥布林怕得要死,唔敢正面打,正規軍又唔幫手
就派左使徒守住.使徒就係沼龍,聖女D寵
又故意隱瞞,想城市D人睇驗下活係哥布林威脅下係幾恐怖
點知有人失蹤有人被殺,都冇人當一回事
最後就搵左哥殺黎幫手

魔神手下就比勇者殺左,傳點就未關
哥布林殺手就解決左咁

睇漫畫+動畫都覺得作者描述成件事好怪,聖女行動又好ON9
依家只係想睇勇者愛埋哥殺
漫畫重傳神過動畫
無睇過小說同漫畫一定睇到r曬頭
以為弓手貪玩無啦啦踢哥殺落山
漫畫好正,動畫森人弓手都做得唔夠寸咀
反而萌左
可能遲啲有event 要哥殺同勇者一齊殺魔神軍
不如話用黎預留伏筆,寫唔落去時就話勇者殺死魔王,無晒魔物同哥布林,咁哥殺就可以解甲歸田,結婚生仔…
神擲骰仔個度仲係得好少情報
正路如果講魔族大軍打人類,
哥布林通常會同半獸人一齊做先鋒,
佢地會最弱係人數最多既軍隊,
好似紀錄的地平線咁,哥布林都有幾萬大軍,
高等既魔族係後面冇咁快出場,
起碼死返一半哥布林先黎料,
唔明點解作者唔咁樣玩,
長期唔理哥布林既冒險者面對數以萬計既哥布林,
係時候搵男主角求救
記錄的地平線係因為哥布林王任先有幾萬大軍,咁點解會出現呢個任,咪就係平時啲哥布林任無人理先會俾哥布林王有時間出現。
咁咪即係好似而家哥殺個世界觀哥布林無人想理囉,就連出道無耐既白瓷新手都唔想做,個個都想做啲高難任,刷名聲高報酬
作者最初係自己係網上寫依個故事
後尾有出版社搵佢出版,佢先寫長個故事
所以本小說後尾係日本讀書排名榜排名跌得好甘
只殺哥布林 主角又冇咩威能
我覺得限制好大 好快就冇野好寫
漫畫有迫力十萬倍 哂左
所以我覺得最後都拉佢出後打魔神軍
岩岩一次過煲晒1-9
睇到第7集嚇到心都離撚埋
唔係哥殺爆一爆SEED真係團滅都似
見到聖女就諗起晏就睇佢個套同人
link?
建議你煲埋漫畫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞