[10月新番]哥布林殺手 ゴブリンスレイヤー Goblin Slayer 集中討論(2)

1001 回覆
16 Like 20 Dislike
點解唔可以用火攻嗰啲方法
聖女完全畫唔出果隻女神級既feel囉.....依家睇落好普通.....
呢招公會小姐可以狂用,,,,
之後殺手打哥布林都無力
因為其實聖女係二次元入面係好普通
明明漫畫畫到咁正都普通.......
二次元太多呢類內向大波靚女啦

反而哥殺/術士/女神官呢幾個角色類型好少見
幾時會見到動畫做哥布林聖騎
係....漫畫同小說插畫都畫到佢既女神氣質出黎....
動畫就真係畫到佢同其他女角差唔多咁普通.....仲要波都唔係特別大....
明顯係經費嘅錯
要有聖光, 個波要夠大, 個感覺要受神秘
BTW最緊要係把聲
睇下集
但好似得弓手ban
呢度連女神官都ban

btw弓手真係好煩
呢個方法又禁個個又禁
咁女神官第二集都有講唔鐘意火攻

其實弓手ban呢樣嗰樣最大作用係避免用重複嘅方法打怪,火攻水攻最簡單做到但下下火攻水攻你唔悶我都悶,同埋用嚟突出男主角食腦玩戰略勁
安心院涼宮勇者
其實之前有劇情話過弓手係想哥殺可以享受返作為冒險者去享受冒險嘅樂趣,以哥殺過去火攻,水攻主要係為效率殺,只會有如係機械式作業式「收割」哥布林而唔係佢想要「冒險」,呢個應該係弓手嘅理由。

女神官Ban嘅原因可能因為第二集哥殺叫佢用聖壁封出口眼白白睇住自己用地母神比佢嘅奇蹟用起咁嘅方式上,以充滿理想想法嘅女神官自然會Ban呢啲作戰方法

但總結就係兩個人都係喜歡哥殺,想佢改變有返啲情感啫,唔係一副機器,出發點應該一樣
我又覺得無咁多思考,其實用火攻係玩通殺,有機會殺埋入面未死既生還者,同埋 d 煙有毒,之後入去執雞都有困難。
唔知WOW左未
而家故事調個次序係作者同製作組都一致同意
因為大家都想睇痴女先
https://yaruok.blog.fc2.com/blog-entry-10817.html
大戰擺後完好睇好多
第二季唔做都得
估都估到 留返哥布王 最後做 打哥布林大軍 全部冒險者
聖女變痴女未
小女子為你傾心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞