[10月新番]哥布林殺手 ゴブリンスレイヤー Goblin Slayer 集中討論(2)

1001 回覆
16 Like 20 Dislike
之前睇漫畫睇小說都冇認真理解呢段
反而睇完動畫,突然明白點解哥布林殺手對聖女黎講,變得咁重要

聖女終於有個唯一既依靠去克服陰影
佢地就係想哥殺變返一個普通冒險者咁而唔係機械式咁殺哥布林,我無睇小說,淨計漫畫我唔覺得呢段有拖到
當然係不切實際。
因為最正路,最有效既方法,九成九都係唔好睇既。
跟住又會有讀者話出本書九成時間都做同一樣野,出黎把L咩 ...

正正就係話比你聽,點解故事開頭既切入點係遇見女神官,
如果時間點係早兩年,哥殺日日響地城慢慢磨,真係搵鬼睇。

涼宮既無止境的八月絕對係前車可監。
漫畫比起動畫好好多,如果無睇過小說/漫畫係會有少少覺得唔流暢的。
但至少未去到唔知做緊乜既地步。

哥殺小說係日本讀者排行榜排名咪又係跌到趴街
跌還跌,自爆還自爆喎。
寫得唔好/唔夠吸引跌係應該,
同你特登寫到悶到仆街趕客又係第二回事喎。
佢唔係特登留
人類政府唔會為哥布林出軍隊
冒險者又唔殺哥布林呢d低級怪
唯有負責守水都嘅聖女自己搞掂
但係聖女因為身份問題冇可能話俾人知佢因為俾哥布林姦過所以有陰影
所以佢覺得冇人理解佢直至聽到哥殺嘅傳聞
哥殺雖然目擊自己家姐俾哥布林姦
但係目擊者永遠都冇可能明白受害者真正嘅感受
所以哥殺回聖女話佢都唔明白
其實我唔明聖女最後同哥殺講緊乜春野
聖女係想哥殺 殺左佢 定同佢一齊??
結果塊鏡同哥布林係邊個同埋點樣的陰謀??
上面有巴打po咗漫畫會清楚d
條友係前幾集俾勇者殺死嗰個
前幾集大概邊個位
真係冇乜印象
呢個唔能夠理解
唔用呢啲方法, 點一次過搞掂成堆哥布林
隨時2條女又畀人姦
小女子為你傾心嗰句呢?
第6集開頭
不過動畫時序唔同
原本係哥殺滅晒水都哥布林之後先俾勇者殺
動畫係佢死咗先哥殺先去水都清哥布林
弓手係浪漫主義
對冒險者冒險史詩式又刺激又壯烈好似電影咁
哥殺就用最有效率既方式否定佢對冒險者既幻想
漫畫打巨魔一隻隻咁殺哥布林有講
呢隻真係唔太明
呢個城市啲女人係邊個殺?
魔神收左皮d靚想復活佢定乜定柒啦總之搞個祭壇
用件神器同哥布林係地下捉d女人做祭品
比黑西老太婆知道但因為係哥布林捉人太雞
叫國王又唔理佢call冒險者又係送人頭
咁岩有吟迉遊詩人吹到哥殺咁勁咪搵佢
本身都預又係送人頭點知贏左
最後哥殺問佢野以為想追究佢原來又唔係就開始發情
最後比哥殺型仔背影加一句個老太婆就完全發情

過多2頁魔神條靚發老皮時比勇者殺q埋
成件事就close file
上youtube d外國人話黑西女特登將d已經死咗嘅女人
斬開佢再放喺城市引人注意
等我睇下漫畫先
viutv無字幕
咁佢應該比哥布林屌下屎眼了解下
可能可以更恨哥布林,對殺哥布林有幫助
屌你動畫真係整得好垃圾下....聖女自白果段完全無撚曬氣氛同感情.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞