[整合懶人包]呢個禮拜發生左嘅事

860 回覆
3078 Like 70 Dislike
劉華單嘢堅好笑,呢屆最低能嘅特首,連八達通都唔識用,仲要有交通事故叫僱主體恤,啲塌樹又唔派多啲人手幫手,一味係到講
爛人
成件事顯露出佢既無能同無知
樓主呢
香港人可唔可以唔好咁善忘?
關於轉數快 大家小心啦
個人資料呢排最好唔好外洩
不過之前洩左既都無法啦
快自己開通哂銀行轉數快
最好唔好放錢係中銀帳

留意下
2單野都係中銀
剩副本已經開通到轉帳服務..真係好可怕

陰謀論咁諗
某國手機廠/某國銀行係有方法一定拎到事主錢
無論事主有無自己搶先用個人SIM卡登記轉數快

1.佢地ATM做backdoor,本身銀行既密碼同戶口佢地實拎到,只要你無開網上銀行,佢地可以偷幫事主開APP同連去太空號碼既轉數快
但其他銀行卡既PW佢地一樣有機拎到,只要佢地係自己ATM機做backdoor,事主一用JETCO,佢地拎到照幫你開,再支付寶呢D電子貨幣帳散錢

2.手機廠仲方便,只要你自己幫手開轉數快綁定哂D銀行帳去手機度,佢直接REMOTE幫你轉哂去其他人既太空卡號碼

解決方法
自行登記哂所有轉數快

銀行APP用IPHONE,iphone set翻預設,唔用SIM卡上網,所有銀行APP用埋指紋認證
除銀行APP不裝任何野放在家鎖住佢

所有電子錢包APP用自己SIM卡搶先開通
唔可綁定任何銀行產品關聯

睇得明就睇
睇唔明就算

基本呢單已唔係一單新聞咁簡單
轉數快本身係無問題,但有問題既佢既設定唔夠完善,同太容易開
或應SET做可以選擇銀行戶口永唔開轉數快
呢D要當contract咁實體化一式2份每人一份先可以
如果唔係人地可以幫你轉走哂你戶口入面既錢
對香港金融來講,應可一炮打沈
加油吖,鍵盤戰士們
https://lihkg.com/profile/206673

如果真係仲有留意呢個post 既人

請留意,五毛係俾你地諗既仲難分好多

好似上面個POST表面叫港人團結抵抗

實際只係炒熱POST
呃下LIKE HEA下
將樓主有心既POST 取代
https://lihkg.com/thread/875212/page/1

一個好好既學習機會

五毛工作之數項
將所有危害中共管治既事

化分(指人用蝗語,受害港人討論反變茲事者)
轉移視線(想人不再討論中_銀,支付X醜聞)
淡化事件(用其他POST炒熱取代問題POST)
製造仇恨(挑起罵戰,互相呼應,補完效果)
同樓上一樣,出名五毛開既反共炒熱po
一樣過千好評
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞