頭先係廣場衝左既巴打俾警察拉左 入嚟幫幫手

85 回覆
219 Like 7 Dislike
我覺得姚生唔比咪唔可以話係本能反應
但都無理由圍住嚟搶

呢條仆街最撚狼死
岩呀 件事對大局冇幫助
一黎獨派係有發言機會 若果左膠係發言途中出手阻止 再反檯都未遲
二黎你拆大台都要搵夠人先得 但同你目標想呼籲人去美領館幫手 真係背道而馳
咁又唔一定叫姚生就係肥佬黎隻狗嘅 冷靜啲
不過左膠有份打人 交人比警察 呢班撚樣都唔係第一日既事 最鐘意篤灰維穩 2014年都領教過啦
未dq前 成個議會得佢一個講到工程問題超支 政府永遠唔敢答佢
唔通靠傳統泛民d垃圾? 唔岩你心水既全部都狗黎架啦哂氣
再補充 你班友一出個下 我完全無想過係獨派
而係覺得係臥底/黑社會
所以先有人除你地口罩
當時全世界覺得係藍絲搞事
片我有影 但清楚見到個位人兄一鎚打個勸交人後腦 驚累佢先無放上網
其實一般搞論壇有d廢老係度屌鳩我地 我地一定比埋支咪佢講 因為直播做緊live 睇我地既一定識分對錯 柒既只係班友
如果你想講港獨 講其他野 咪出聲囉 無人唔比你講
你一衝上黎就搶 同平時係街d廢老黑社會有咩分別
其實如果今次本土上台係問,點樣有後續,觀感上係會好過咁樣好多。
係現場見到土盟有成員已經專登找走埋props讓路畀你哋行,而且成場係到問有冇人想講嘢,
咁你哋再用個個機會去講,去屌左膠,如果佢哋真係咁唔畀面,唔畀你哋發言,再有衝突成件事會合理好多。唔係下下打住係港獨嘅牌頭就代表你哋做嘅嘢係一定要支持。點幫得落?係人哋大台話個個都有機會上台發言嘅情況下你哋去指責大台唔畀你講嘢?咁多鏡頭影住個個口罩男打周偉雄都可以係媒體左膠?試想下周偉雄打到勁大聲「啪」一聲,而黃衫男一睇片就似係搶口罩,係記者你會寫邊個打人?同埋,大台一直都係前面,無叫過警察入來。係後排一啲「和理非」不可嘅阿公阿婆叫警察入來,咁又可以賴落大台到?
我想講係左翼入面有好多唔同嘅人都盡力同你哋溝通,而睇片都見到有巴打知道大台係會畀咪佢哋嘅時候,個態度係溫和咗好多,見到搞手話本身打人個巴打係之前無見過,其實成件事係有啲慘。
你地一齊行動就係代表同一伙
而家走黎割席
有得行動就要負責
邊個叫你地咁型走去圍人想拎人支咪
就算佢唔係同你地一齊, 你地都要負責
唔可以推卸責任

又知人地等緊保釋
仲話事前唔識佢, 搵鬼信
絕對係
係去到大會係咁調停 大家奇怪 先知唔係黑警
但果時你地已經打左個區議員
要講一開始
係你地上台擒人先
屌你老味仲未明個下動作幾令人以為係黑警/藍絲
佢果下真係好反感
轉身係背後打人

上面仲要割席話唔識佢, 簡直好樣衰
總之記住,市民有保持緘密權利。
1. 已經有律師保釋佢

2. 從來無人唔比講嘢,人哋問咗好多次

3. 左膠已講明唔會指證任何人

唔好一個二個小小嘢就上晒腦
今次獨派柒到有幾幫唔落就自己知
咁都仲掛住屌人就係戇鳩
柒夠就唔好再柒落去了唔該

咪撚話我係五毛係鬼
我頭先有幫搶咪嘅人搵被捕支援
而家仲喺出面留守緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞