[變形金剛始祖] DIACLONE 集中討論區

584 回覆
4 Like 0 Dislike
應該除左PS TYPE-E其他都有
師兄,想問下新手入邊款動力服好玩?見佢仲有武器包

另外想問一問,佢d人仔腳底係咪有磁石?

冇話咩新唔新手動力服㗎喎, 睇你個人喜好. 你如果想專心玩一隻嘅話, 加埋嗰兩盒武器包已經有排你撚. 玩到悶嘅就可以同出面啲模型 crossover. 如果想玩得 Diaclone fans 向啲嘅, 可以好似我噉撈埋 Transformers 嚟玩, 又係另一個坑嚟.

想了解 Diaclone 為何物, 可以睇下佢依兩條片. 我都係俾佢毒入坑.

https://www.facebook.com/176911179513664/videos/192718987932883/

https://www.facebook.com/176911179513664/videos/193979684473480/

同場加映:
https://www.facebook.com/176911179513664/videos/281987092339405/
唔該你師兄 我睇下先

我都係呢排入左幾隻微星小超人,搵搵下見到呢個系列,愈睇中毒愈深,最鐘意d細細隻既玩具
我呢隻係da-05 2 pack黎
我入坑嗰陣呢set已經絕左版
我自己就好鍾意呢d軍事配色
咁啱係六月嗰陣 係日本中野見到 食少少炒價買返黎
呢啲色真係無得輸
我個人覺得嗰啲武器裝備補充包麻麻地
因為要自己砌 自己砌就梗係冇現成裝甲服好睇
但係價錢又差唔多 唔係咁抵玩
你入左幾錢啊?
我見到yahoo拍賣850$ 算唔算貴?
我開頭都係好似你噉諗.
但係醉翁之意不在酒, 啲補充包入面最正嘅唔係你盒面所見到嘅主菜, 而係佢附送嗰啲接駁件. 嗰啲接駁件可以令你玩多好多嘢.
我係中野買 嗰間野有兩盒 一盒全新 8000yen
另一盒二手 6000幾yen
最後我當然買全新
而家諗返都幾抵嘅
而家拍賣價我唔清楚呀 凍經兄好似熟d?
我都有買 飛機坦克買齊 係多咗野玩嘅 但係要自己好有心機再上色囉
因為成set野連埋裝甲服合埋一齊 會變咗頭尾嘅顏色好hea 中間身體就靚 唔係太夾
嗰時正價 under $450, 最緊要你覺得佢值唔值.

又或者可以睇下套 e-HOBBY 限定 會唔會平啲, 然後自己油翻隻類似嘅色上去.
你買普通版? 我係買普通版, 的確要油過係有少少煩嘅, 你唔係影相 show off 嘅話, 唔油問題不大.
我又覺得啲配件本身隻色都幾現實系. 高達入面嗰啲背包同配件都係咁上下嘅灰 tone.
唔急咪等出年一月隻powered system type f
又係有腳甲同飛行甲
副廠mod玩得好勁
根本就係抄梗人哋用壽屋msg件嘅玩法.
唔知幾時會出 Robot Base 呢? 一定貴到仆街.

隻 F Type 灰模嗰時幾靚, 而家隻配色有啲似 隻別色 Powered-GV 入面隻 E Type 噉.
遲下咪又係會有宇宙海兵隊ver
圖一好型

另外想問下有邊盒會有近戰武器?
但係佢依批係跟連載一齊出, 所以唔知佢會唔會額外再出多套.
咩近戰武器先, 刀仔嗰啲?
每盒入面有咩配件可以喺度睇晒:
https://www.takaratomy.co.jp/products/diaclone/lineup/
得da12有把刀仔

會唔會有啲咩啟發?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞