Dragonball Legend (11) 亂入全球英雄..Mr.Satan生~

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
無得冒險搵錢
PVP 打到time up
計我輸定一齊輸,明明打到人殘血
一齊輸
想佢計血量%仲好
格比達+悟天格斯打撚死人

係咪唔洗再抽野住
淨係格比都打死人 悟格可有可無
佢招大絕好少會出到,通常1打擊1氣功 岩岩好夠50開大 但佢要60先出到
同埋發現對面出點波時 自己出大絕,對面避到
夠做 等新pool出
悟天格斯反而唔算好勁 悟天仲實用
我都覺 如果唔係zp加合體戰士都唔落佢
混血2飯同悟格二選一,寧願用2飯實用得多
PvP 有咩技巧 新手想學
事實上悟格 超西 戰積都唔係好勁
係變超3先勁
基本pvp技巧
側滑 - 用完打擊卡後,進行閃避動作(稱作滑行) 再出卡
前衝側滑 - 卡與卡之間(打擊/射擊一樣),進行前衝動作->滑行
前衝爆氣 - 卡與卡之間,進行前衝動作->儲氣(速度要快 儲一瞬間)
前衝爆氣側滑 - 近距離情況用射擊卡先做得到,進行前衝動作->儲氣->滑行(一樣速度要禁得快)
因為上次更新版本改弱側滑技巧(回氣速度降低、出卡速度低一階、回瞬閃bar速度降低、等待隊伍換人時間速度下降),而增強預設出卡傷害,所以睇情況用側滑定預設
打擊取消 - 揀打擊卡即刻滑行,會取消打擊卡攻擊動作,通常儲龍珠/消卡用
射擊取消 - 揀射擊卡即刻前衝,會取消攻擊後硬直,取消後可以即時用下一個動作
近幾日有新技巧,可以取代側滑,但容錯率非常高 好易會miss
浮步技巧(需要兩隻手操作) - 卡與卡之間(遠/中距離用射擊卡會miss,射擊卡要近距離先用到),進行向前動作(即係慢慢行前),角色一郁即刻放手出卡,出卡時機要放手後先用到,未放手禁張卡會無反應
先期待悟空個超3
下個開post請擺上首頁
唉,中悟格以為中大獎
點知都係好弱,幾下就收皮
大技要60,攻擊好細力
頭20秒出就大力 佢招大絕計射攻
但無咩幾可會出到
btw超時空6pool大獎的確係悟格 另外兩隻真係一般
如果合體都唔夠2 飯勁先係唔正常
隻口水佬如果係再生就好
無諗到佢一個標籤都無
https://www.youtube.com/watch?v=zSF94_OGsMA (日文版)
https://www.youtube.com/watch?v=4jVrF0qkDUs (中文版)
利申非本人,純粹有好野分享
悟天格斯反而唔算好勁 悟天仲實用
我都覺 如果唔係zp加合體戰士都唔落佢
混血2飯同悟格二選一,寧願用2飯實用得多
PvP 有咩技巧 新手想學
基本pvp技巧
側滑 - 用完打擊卡後,進行閃避動作(稱作滑行) 再出卡
前衝側滑 - 卡與卡之間(打擊/射擊一樣),進行前衝動作->滑行
前衝爆氣 - 卡與卡之間,進行前衝動作->儲氣(速度要快 儲一瞬間)
前衝爆氣側滑 - 近距離情況用射擊卡先做得到,進行前衝動作->儲氣->滑行(一樣速度要禁得快)
因為上次更新版本改弱側滑技巧(回氣速度降低、出卡速度低一階、回瞬閃bar速度降低、等待隊伍換人時間速度下降),而增強預設出卡傷害,所以睇情況用側滑定預設
打擊取消 - 揀打擊卡即刻滑行,會取消打擊卡攻擊動作,通常儲龍珠/消卡用
射擊取消 - 揀射擊卡即刻前衝,會取消攻擊後硬直,取消後可以即時用下一個動作
近幾日有新技巧,可以取代側滑,但容錯率非常 好易會miss
浮步技巧(需要兩隻手操作) - 卡與卡之間(遠/中距離用射擊卡會miss,射擊卡要近距離先用到),進行向前動作(即係慢慢行前),角色一郁即刻放手出卡,出卡時機要放手後先用到,未放手禁張卡會無反應
唔該巴打 掉轉左講
冒險中1000隻杜
EX-5拉帝茲 不減血通關 係唔係用全射隊好 仲難打過hand成日中一兩下
點解我到今日都仲係硬食人地一套前衝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞