[26]繼續電單車經驗交流(21)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
唔明,你10幾米收油係連續落波?拖到50落1個波都要rev match?
其實你咁樣渣都無錯
只不過退檔補油減速無用brake
用左engine brake黎減速 + keep轉數
出彎/加速會快d
如果唔做的話你用brake拖慢再落波都可以
但有經驗人仕話愈少掂個brake就愈安全
唔好靠哂個brake
其實渣多D就明
根本好難文字討論
好難做到 會因為果啖油搞到向前衝左一下 唔好做好d
其實講拖波補油 係補一啖 好似46踭趾咁姐 都係想架車唔好因為太快拖落一兩粒時鎖轆 加上拖波補油時你都一直踩緊brake 其實一直有收慢 咁當你4波揸緊60 可能收慢到5x brake拖3波補波再拖2波補再拖1再補咁 成個過程都係踩緊brake 咁都一樣做到收慢效果 又唔會鎖尾轆而炒
我考果陣逢係三波轉二波都係退檔補油,都照pass ,不過考試路線上到三波嘅時間唔多,都係一兩次
今日去萬記見人拎Tmax 好正呀
2019年ZX-6R 636登場
有動力模式 我無記錯r6好似得traction?
好多考牌官手車都好屎
mt07
講起依個問題 都聽過有人裝cam之後比人偷can
啲人裝車CAM泊街驚唔驚比人偷?
定裝車CAM個D唔泊街
講起依個問題 都聽過有人裝cam之後比人偷cam
裝梗拎電果隻唔會偷掛
以為係go pro果種先會俾人偷
$800如果包開窿、走線同拎電
我俾佢賺算
新r3 倒叉
R6都有動力mode你揀
a mode normal mode b mode
都要睇車CAM款
Suzuki 把新刀真係咁喳,提都無人提
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞