[26]繼續電單車經驗交流(21)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
同我甘似嘅
同問
邊度有可能
幾撚大腳剔都係1上2
去到3架車掉左佢
Mini bike香港重有無賣aeon my150?
或者hk trike架valentine ?
Thank you!!
推一推
我果陣完全唔用自己車打8字
剩係操路面要求
學院6個鍾有4個半鐘係用黎操8字
其實係咪學牌出車練好d,d堂費計埋可以仲可能貴過部車,最緊要係有排都未路試,咁多時間一定生疏
我果陣出左都係一星期揸一次 5個月先行左400k
我有朋友冇加鐘冇出車都一take
主要睇你上堂對操控有冇信心
學牌出車其實有好有唔好既

1. 隨時練
2.揸去試場時 可以睇到唔同路面情況 吸收更多路面經驗

唔好
1.通常買車養車貴過補鐘(學保 三保 考試保(如果用自己車考)油錢 車場(如適用)等等)
2.揸壞手勢
3.有時間限制同路段限制

好壞處未能盡錄 歡迎其他巴打討論 不過討論還討論 心平氣和呀
如果我既我就唔太建議 一黎你會唔會揸去考試唔段度學 二黎揸唔揸到(唔係講你得唔得 係條路允唔允許) 三黎就係養車方面 個人覺得一份學保成差唔多4千銀 都夠你補多唔知幾多鐘 所以話學牌出車抵唔抵 見人見智啦
咁我自己覺得 你預左PASS左就買車既 學保貴2千幾當補鐘錢都OK
係油錢問題姐,同埋我覺得揸唔同路段對考試都有幫助
揸多D唔同既地方有助提升信心
當然唔建議發夢時揸上公路或者非學時段揸
我又唔特別在意架車新淨時周圍遊 最重要都係揸得夠耐
我架mt03 學牌4個月先揸左4百零
而家P牌2個禮拜已經揸左近400
真心想問250RR有咩得罪你地
次次講親呢架就俾人當傻仔咁笑
RC390世界第一
係架 所以話見人見智 心急咪買囉 其實冇咩野 最緊要唔好揸壞手勢姐 個人覺得 錢既野 你有咪買囉 我自己因為冇錢姐 二黎我出左都揸唔到去天光道 所以直頭諗都冇諗過
我笑自己冇錢買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞