突發!有圖 技能發動 樓下有隻貓被人遺棄

1001 回覆
1161 Like 4 Dislike
開個馬會戶口喇
樓主好有心
祝貓貓早日康復
Btw
樓主係打算開個新銀行ac定直接tg問你會好啲
我都希望出少少錢幫助下
好人有好報呀
話時話樓主改名小心啲改, 我隻貓就係改左個on99嘅名所以越大越On9

改名呢啲留返俾有心人改啦
等腦貓情況穩定 就會幫佢搵個可以照顧佢嘅好主人

樓主點解唔自己養
話時話樓主改名小心啲改, 我隻貓就係改左個on99嘅名所以越大越On9

改名呢啲留返俾有心人改啦
等腦貓情況穩定 就會幫佢搵個可以照顧佢嘅好主人

樓主點解唔自己養

樓主對貓毛敏感呀
恆生有個ATM 結單儲蓄戶口係唔洗入5000落去
無最低存款限制,可能幫到巴打

一打膠俾3個俾負皮既人

一打膠俾3個俾負皮既人

樓主好人有好報
樓主不如你養左佢
加油呀貓貓
英國撚正皮lm跟進

其實可唔可以用d website例如gofundme?
有晒record, 雖然未睇過點用。
開個馬會ac咪快靚正
支持樓主
如果真係開戶口 馬會戶口可能好過銀行戶口,夠快,唔會因為太多轉帳而鎖戶口,又可以睇到轉帳記錄,不過比較難分D錢係邊個入

btw, 已經準備少少錢可以夾,本身都養緊兩隻貓
哈哈 話說我行左好撚遠去問開戶嗰啲野
恆生同中銀都問左 佢地話好難會開到
唔知係咪因為我太誠實話係捐款嗰啲

佢地話而家開戶收緊左好多 因為要防止洗黑錢活動
恆生話如果你真左想開都得 起碼要2個鐘因為太多人同埋用緊新系統
中銀本來都想問多啲 不過。。我行左半粒鐘多啲先知自己冇帶銀包 哈哈…哈哈哈…

巴打誠實d 好
如果第時佢地check 到你會好麻煩好似係
唔知可唔可以試下8達通個app

好提議

吖同埋啱啱車我去睇獸醫個的士佬 仲教埋我點行 多謝

凌晨一點幾睇

npv係24小時

你成日moon住個post

因為我好關心貓女

多謝樓主睇住佢
前主人正仆街
我兩位主人都係睇npv
姑娘有少少惡但係幾好

Same

係姑娘惡但d野都ok
LM
其實隻貓依家有冇生命危險啊
同埋做手術嘅話佢係做啲咩?駁返神經定係點?

獸醫話冇
佢話做手術係想整返佢之前受傷嗰度等佢唔好痛 但如果佢冇事其實唔洗做
因為神經佢認為已經壞死左 因為斷左太耐

咁除左行唔到路,痾屎痾尿有無問題?

樓主再次多謝你
估唔到有同路人
間唔中都會見到病貓帶睇醫生
我覺得太平道又貴d醫生醫術又一般般,門面靚又分哂科咁,但到要醫生果時又成日唔係度
最重要係,我覺得入面既職員好多都無愛心
好開心見到而家咁多咁多熱血絲打巴打,仲有好多人有養開貓貓Tim
以前我執街貓去醫時真係好無助
都係自己貼錢醫
又唔知點處理
好在我又無太大經濟問題又搵到dd錢
唔係就仆哂街
但都畀屋企人話過2句
好開心見到而家咁多咁多熱血絲打巴打,仲有好多人有養開貓貓Tim
都係自己貼錢醫
又唔知點處理
唔係就仆哂街
但都畀屋企人話過2句

巴打好心有好報嫁
屋企人剩係會話你晒錢
最緊要你負擔到就得
少有少幫
都係自己貼錢醫
又唔知點處理
唔係就仆哂街
但都畀屋企人話過2句

巴打好心有好報嫁
屋企人剩係會話你晒錢
最緊要你負擔到就得
少有少幫

其實屋企人都好有愛心 見到動物落難咁慘佢地都唔忍心
所以都係好求其話我2句

試過執隻貓
個樣好地地,係幾污糟
有日我收到風話有無良街坊call spca捉9佢
執左入屋
過幾日佢竟然開始行唔到
最後要安樂死
自己都好唔開心
最後火化完而家仲放緊係屋企
都係一場緣份
至少有名有姓有主人家咁囉

有時其實都無咩幫到手
唉講起就
都係自己貼錢醫
又唔知點處理
唔係就仆哂街
但都畀屋企人話過2句

巴打好心有好報嫁
屋企人剩係會話你晒錢
最緊要你負擔到就得
少有少幫

其實屋企人都好有愛心 見到動物落難咁慘佢地都唔忍心
所以都係好求其話我2句

試過執隻貓
個樣好地地,係幾污糟
有日我收到風話有無良街坊call spca捉9佢
執左入屋
過幾日佢竟然開始行唔到
最後要安樂死
自己都好唔開心
最後火化完而家仲放緊係屋企
都係一場緣份
至少有名有姓有主人家咁囉

有時其實都無咩幫到手
唉講起就

咁巴打你已經做到足啦
只係識左幾日 因為知啲含家產call漁護
你又肯帶佢番屋企
其實後來行唔到要安樂死都係意外
你重咁有心帶佢去火化 重肯放係你屋企
真係好唔話得
巴打 你記住 你對佢做過既好事
佢有眼睇 feel到
遲早有一日會報答你
幫推好人帶好報 錢方面可以考慮用tap&go 用個app就過到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞