長期病患者揮手區

215 回覆
20 Like 3 Dislike
我覺得接受都係一種對對方既肯定,有時唔比對方咁做反而令佢地內疚⋯⋯

不過決定權係你手 我講既未必適用係你身上,畢竟每人情況都是獨有的

btw 你已經好勁了 我都要學習學習
我有肺癌
我會。
集中係成隻手, 背脊
痕到飛天
我r咩位就咩位出
我係唔r都無啦啦起
好密?
係。 開始痕唔r過一陣會有一條條印
好難忍
特別冬天皮膚乾
r到成個肚都係
呢個病永遠都無得好姐係要食藥食過世,巴打你唔擔心咩
搽cream呀,又敏感又乾好辛苦
慢性腎炎患者留名 好驚個病醫唔好
可能第時會搵到斷尾方法呢

好啦,老實講成日都擔心呀,肚漲去唔到怕腸塞,瀉得多又怕瀉到腸壁穿,菊花 爛,食野又好小心好小心
去個街都怕太多細菌會感染,出面街既食物又多添加防腐劑

不過根據我自己十幾年病,依個病真係冇得預,成日明明我身體好好個病好穩定時就突然爆大獲,擔心咁多好似好多餘,不如諗下課唔課金好啦(即係做下有興趣既野)

既然醫唔好係事實,咁不如學習點同個病和平共處,提高番自己既生活品質,個人都開心d

(唔好好似我咁返工大壓力,壓力太大又病發,病發又住一年半載醫院,出到黎又要返工搵醫藥費,再loop)
早期?係既好似都樂觀呀 唔好惡化就得
Cancer
介唔介意分享多d 第幾期了
由細到大都拖住個病 病情冇惡化到 但係醫生話過我可能會患sle 或者要有洗腎既準備 一直諗我既人生會點
先天性野真係整定

而家食藥就控制到?有冇話腎機能有冇損耗
入一入黎同大家講句
屌住呀
好彩呢d位遮到
有時r臉或者r手搞到比人睇到一劃劃咁真係
食藥控制到 但減左藥好似又差返 依加腎功能算正常 但遲啲就難講 揹住個病係心理上既壓力
聽人講蘆薈凝膠幾好,冇有試過
香港生活已經大壓力,有埋長期病重大
趁而家穩定,即管任性下做想做既野啦 個人會開心好多
無呀我無搞佢
消毒止痛止痕一流,又潤
係邊買到?
https://weidian.com/item.html?itemID=1754915356&pc=1
依隻,護士送左一大支比我,所以未駛買住
香港就唔知邊有了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞