一年一度*非牟利DSE模擬試*又番黎啦

280 回覆
192 Like 92 Dislike
懶人報名傳送門
https://goo.gl/forms/xMN7F1sOTwQpzTtD2

每年我地一班5**大學生都會係12月搞一個高質+貼地既mock比同學
我地幾經辛苦
今年終於都邀請到有任教四個主科既導師義務幫手出卷~

為左解決批改延誤既問題
我地特別邀請左有改卷經驗既marker幫手改卷
而且英文科不但係全港唯一一次過考哂Papers 1-4既Mock
仲會有Double Marking
數學通識更加設有中英試卷~
務求試卷最貼地‧最準確‧最高質!

我地放咁多心機落去
其實都係想幫到有需要,但又負擔唔到7百幾蚊一科mock既同學
所以我地都要收回成本
中數通$130 英文$260
希望同學可以好好把握依個機會
測試自己同了解自己既不足

試卷批改後會係2月底寄出比大家~
等同學3月可以有時間改正自己既問題
備戰4月DSE

大家都可以參考番以下既cost breakdown (英文x2)
就知我地冇錢搵 純粹想幫到同學備戰DSE
$80 場地租金
$15 郵寄費用
$15 影印成本
$10 行政成本(如相關耗材)
$10 閱卷員改卷費

講左咁耐 下面就係Details啦
---------------------------------------
通識教育:
日期:2018年12月22日 (卷一及卷二)
卷一:0930 - 1130(考試時間)
卷二:1200 - 1315(考試時間)
費用:$130
*設中文及英文試卷*
##將以雙評卷制批改

數學(延伸單元二 Module 2):
日期:2018年12月22日
時間:1500 - 1730(考試時間)
*設中文及英文試卷*

中國語文(只設卷一及卷二) :
日期:2018年12月23日
卷一:0915 - 1045(考試時間)
卷二:1115 - 1245(考試時間)

英國語文(卷一、卷二、卷三、卷四):
日期:2018年12月24日(卷一、卷二、卷四)
2018年12月26日(卷三、卷四)
卷一:0930 - 1100(12月24日)
卷二:1400 - 1600(12月24日)
卷三:1400 - ~1630(12月26日)
卷四:1130 - 1330 / 1630 - 1800 (12月24日) 或 1645 - 1800 (12月26日)
費用:$260
#卷四考試時間將於報名後電郵確認,同學只會被分配至其中一個時段
##卷二(乙部)及卷四將以雙評卷制批改

數學(必修部分):
日期:2018年12月26日(卷一及卷二)
卷一:0930 - 1145(考試時間)
卷二:1215 - 1330(考試時間)
*設中文及英文試卷*

#請於開考前30分鐘抵達考試場地
*為確保一致性及評級準確度,所有科目不設分卷考試
**數學科及通識科 均設有中文及英文試卷
*報考多於一科可享以下優惠:
報考任何2科:總數減$20
報考任何3科:總數減$50
報考任何4科:總數減$90
報考全部5科:總數減$130(即一科免費)

考試地點:
九龍灣國際展貿中心

發還試卷:
二月底寄出

想測試自己既同學可以填番份form~
記住唔好甩底啊 甩底方丈會嬲嬲豬架

https://goo.gl/forms/xMN7F1sOTwQpzTtD2

報名之後三日內你會收到Payment Email
你需要根據入面既指示完成所有程序
再收到Confirmation Email 先至係成功報名架
冇m1?
因為M1太少同學take啦
我地anticipate唔會太多人考mock
所以暫時唔開M1
正皮支持
以前報過覺得好好 幫手推Post!
感謝你
不過依家d中學生除左forum仲會睇咩 ?
希望對你有幫助啦
lmlm
雖然dse唔關我事,但都入黎支持下
ig?
幫推
仲有臉出黎搞 唔係話非牟利就有個光環大曬囉
之前參加完 12月搞差唔多去到考dse前幾個禮拜先收得返份卷不突止
我朋友份卷仲要有手掌咁大撻咖啡漬係度 求求其其用紅筆寫句sorry就算撚數 連影印返份卷比人都懶
就咁比份咖啡漬卷人
題目離地到仆街 改又改到離撚曬罩

我勸各位dse考生唔好曬自己珍貴既時間去報埋呢啲mock啦
百幾蚊去報學友社算撚數啦
由原本講好左既派卷日期係wtsapp group不停問幾時派都冇人理 問多幾次仲閪到
十足果啲ig shop收完人錢唔找數咁
話就話非牟利 我知你地都有做緊補習 其實係想拎高分sample教書姐
其實你出份卷正正常常+派卷時間派到卷
學生平平地考到mock 你又有sample收
大家互惠互利都幾好 但你地唔係呀嘛

考mock就係想測試自己當時能力再參考下既
考之前兩三個禮拜先收到
過左咁耐參考你條鳩毛呀?不如唔好寄返黎比人啦
無咁大既能力改仲收咁多學生考
為左解決延誤寄卷既問題
今年我地已經額外預留改卷費請額外閱卷員幫忙

至於有關咖啡漬既問題
我地暫時唔知道相關既情況係點
因為我地都冇收過閱卷員/同學反映
但如果再次出現同樣既問題
我地會聯絡番同學

至於題目setting
我地都係以DSE題目為核心設定
亦有少部分題目係具前瞻性地設計
亦有邀請獨立人士做卷去predict同學Level

如果同學覺得其他NGO更加能夠幫到大家
亦鼓勵同學報名,測試自己能力,改善弱點
係咪唔係呢班人

我2016年考
不過係隔離登見到
幾貼地,同年真既dse 見到2條一樣既題目
同埋問佢地野係必答
仲有臉出黎搞 唔係話非牟利就有個光環大曬囉
之前參加完 12月搞差唔多去到考dse前幾個禮拜先收得返份卷不突止
我朋友份卷仲要有手掌咁大撻咖啡漬係度 求求其其用紅筆寫句sorry就算撚數 連影印返份卷比人都懶
就咁比份咖啡漬卷人
題目離地到仆街 改又改到離撚曬罩

我勸各位dse考生唔好曬自己珍貴既時間去報埋呢啲mock啦
百幾蚊去報學友社算撚數啦
我唔知呢個補習佬啲卷點
但學友社仲離地過香港中產

學友社果啲就真係哂鳩氣
啲錢拎去食野好過
支持
其實我反而有興趣落手落腳搞
會唔會學考評局請監考員
可以聯絡我地~
email: dsemock.hkuni@gmail.com
冇錢請
可以義務黎幫手呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞