返過兩年PT Uniqlo 你問我盡量答

374 回覆
11 Like 35 Dislike
貴圈亂唔亂
有冇同同事扑野
ft梗係有機會學多啲啦,始終每個月都會review你學過幾多,同埋返工日數時數都多啲
不過pt做得愈耐愈學得多,亦有機會升職嘅都

五天工作冇限,視乎你自己有冇request過邊啲日子想放假/ PIC認為需要點編... 可能會唔覺意一個禮拜返左六日又或者淨係返得三四日(唔係講緊放AL/自制off)

AL初入職夠一年好似得5日,但一定係九月或之前入職開始計一年,唔係又要等多年,另外每升一次職都會加AL,可能會一嘢積左10幾日

FT更表同PT一樣一個禮拜一次,不過有機會因應實際人時變更而出過/ pm你講

梗係唔可以買GU啦

香港零售服務業冇限勞工假定銀行假㗎喎,巴打邊到人啊
想唔想轉工?
AL勞工法例唔係最少七日咩
我意思係補假,係補勞工定銀行假
如果果個月生意好 或者到數既話,會唔會有bonus 出,定年尾出多啲架?
著短褲開工得唔得
每個月例假日數唔同,8-11日不等
同事講話5日,但基本上個個啲request off都夾雜AL,隔個月就飛四五日都見過,反正全部都有薪假期,好撚鬼㗎

補銀行但咪又係咁返,返呢份工除咗過年特別明顯覺得有補假,其他都不外如是
ft返夠一年先有份分bonus,每年根據上面俾你同俾舖頭評價分所以唔好太大期望

咁好笑
補銀行假補多過勞工嘛
有冇話pt一個月最少要翻幾多個鐘?
同senior 睇齊姐係around 幾多
同埋會唔會有日本嚟嘅trainee
可以返咁少?
件499blocktech風褸幾時先有再減價 等左成年
同問pt 最少有冇話返幾多,一星期計/月計?
早排399入手
返工駛唔駛嗌口號
想問佢啲更係點
至少一日返幾多個鐘
樓主有冇朋友做GU?
或者有冇向pic八卦下UQ pt人工加到$65/hr嘅同時,
GU pt有冇得加?定仲係$50/hr?
臭雞
會有咩後果
Pt係咪人工加左去$65/hr之後就難左入?
減過咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞