返過兩年PT Uniqlo 你問我盡量答

374 回覆
11 Like 35 Dislike
有冇話邊幾間pic/店長特別西?
咩星座?
我成日覺得Uniqlo呢份咁簡單既工都做唔掂
第時係咪一定要搵啲乜都唔洗做既工
女裝既話有
UUUUUUUUUUU T
Compact
Supima
但要平買都係男裝既Package Tee 更甚係兩件一包既Supima cotton Tee
一分錢一分貨
粗著先好買
迎合 附和下
大粒講既野要做齊俾佢
慢慢啲人覺得你唔係無料
就會傾到計
有但覺得閪男人比較多
10號 去廁所
帶相帶筆記得
多數幾日就有電話
成日覺得拆alarm舊野坊間都搵到
有心想偷根本好簡單
沙田應該Work like a dog
太多大陸人
入去做溝女
見到好多成功案例
係 但秋冬季你唔怕俾人話你日日同一套既話可能一褸一褲著哂成個秋冬季
入面件衫你唔Show出黎就得
唔清楚咁多
但不嬲都係份Bouns先夠和味
淨係褲長改短
無單一定收廿蚊
40蚊/hr 年代做過兩年死parttime路過

依家行翻個間鋪頭已經全部人都唔識了
點解要著衫含
人事成日調黎調去 今日呢間西嗰日第二間西
水瓶座
咁建議做邊間
唔追潮牌 UNIQLO其實平靚正
有時唔覺得係奴性重唔重問題
純粹收左呢份糧 都係做返相應既野俾佢
利申 得閒就射波
有個叫UNIQLO Manager Candidate嘅programme,U grad可以去in,
入職人工同senior睇齊,不過interview期間要落舖返最少40個鐘parttime(人工/幾乎所有待遇都同pt一樣),然後再過一輪interview先決定請唔請做UMC

條path好過普通ft入去多多聲,但ugrad都做u記聽落好sad,就算成功做umc可以去日本hq見下高層去交流又點啫,人工好似幾ok可能有team又點啫,啲人都唔會識分都只係當你sales屎狗

唔怕辛苦又過到自己咪做囉

有啲日本企業文化要跟,但自問覺得幾理所當然(幾乎全部都有背後原因同理念,亦唔覺得好似外界講嘅咁harsh

sorry好似騎劫咗
UNIQLO人工長期跑贏其他同行
流失率高都真 同埋人事三個月調一次其實同啲PIC熟極第二日可能就要再接觸第二班人了
有近返近
唔好為左好做搭多半個鐘車
做唔掂咪Quit 無代價
基本上都會幫你改,只係會收返改褲費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞