返過兩年PT Uniqlo 你問我盡量答

374 回覆
11 Like 35 Dislike
我男朋友都有打算行呢條Path
其實做U記去到店長 SV級已經唔再係普通Sales咁簡單
喺啲銷售 管理方面既能力分分鐘叻過班BBA GRAD既大學生
其實如果自問有能力又唔怕辛苦
喺Uniqlo捱幾年慢慢升上去會學到好多野同埋人工都唔係差
做過
店長同PIC都on99
即刻辭
咁建議做邊間
店長同PIC閪真係會一開始就趕走好多人
淨係答到你邊幾間惡做
銅鑼灣利舞臺
沙田
海港城
MOKO
朗豪坊
u記會唔會再整jump個啲衫
Ft overnight bouns即係幾多?
最近想去見工
Interview會有咩問題?

利申 想返太古城嗰間
知唔知道啲人閪唔閪?
U記男女關係七國咁亂
有無野分享下
只要set好自己短中長期目標又有所成長做到「全能嘅榜樣」,基本上評價夠分同CS唔差就可以升職加薪(title依然不變),然後可以報考試升AM DM 店長(店長都要升幾次)然後先SV 再到Leader,分bonus都fat fat啦,只係由升AM改title就好難好少一take pass
不過好彩/唔好彩可以調上office,hea啲啲但冇太多晉升機會

U記好就係所有嘢都可以解釋,點解啲嘢擺主賣場、點解VMD要有咁嘅穿搭陪襯、POP點set、小至派件數牌或者點解企機迎接客人有手勢全部都有理念

可能返朱古力/ 夾/ 包姣屎係hea做過U記好多,但係基本上做唔到人才育成同個人成長呢啲項目... 做U記係明明由無能都可以搵到自己原來都有價值,只係肯唔肯去學點做(最緊要都係唔好執著自己只係sales屎狗

覺得自己好似打手
成日俾人話我奴性太重太著緊份19工
間唔間都有出㗎啦... 只係唔係50週年咋嘛
onepiece都幾次

基本上係

拎去舖頭問會準啲,唔係咩褲咩料都改得
有冇收到風 件500蚊防風防水外套到時有冇折
條formula好煩... 淨係記得二月最抵屌
其實背後真係好多學問 每升一級學嘅野都唔同 要諗layout 落貨嗰d 雖然係辛苦但係做其他都未必會學到
二十三條 你認真睇過就知柳井正 幾癲
有無指定一個月要俾幾多shift 因為見有啲公司指定一個星期要交唔知幾多個shift 交唔到就一定要講原因
有咩值得買?
pic同你講就一定有 但實際上交唔到 交少咗 都無咩人理
唔好話GU同u記,返過gap pt又係比狗做,做既野大致一樣 ,做左三個月岩岩過probation連通知都唔通知就佢直接唔返 甩晒佢d更
問full time 你知唔知
FT同Pt工作內容係咪差唔多
Ft 五天工作係咪連放兩日定分開放?
Al一年有幾多
FT更表幾耐出一次
制服買Gu得唔得
放假係勞工假定銀行
多唔多人射波?
射波又會唔會安排人手頂替?
呢排成日都見執貨執到通宵 要執咁耐咩
間唔中都執到通宵 返夜有d女都好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞