【 10月新番】魔法禁書目錄Ⅲ

1001 回覆
32 Like 11 Dislike
5 一方通行佢最多可以反射到未元物質,佢係點樣破到第二名既防?
想問下小說黨 呢卷係唔係做完?
唔知睇過啲乜野咁
麥野就咁比人滅左團
同樣原理

打幾嘢就試到埋佢隻未元物質特性

咁計算埋佢隻嘢嘅特性就破到防
麥嬸好快出現番
咁你就要諗下一方通行係點樣可以打到人
所有超能力都係比能力者既計算能力局限, 雖然冇咩確實數據可以形容到未元物質既極限, 但係應該唔會太屈機 至少一方通行為第一位既計算能力(雖然依家係靠御坂網絡)足以應付第二位創造出尼既物質, 所以應該都贏唔到一方
小說有無提到未元物質防禦原理係點?就好似一方通行防禦原理在於反射,只要令到一方反射失靈就有機會傷害到佢。假設第二名防禦原理係利用未元物質製造一種一方通行無辦法擊破到既盾,即使一方解析到但佢都應該無辦法破防?一方攻擊手段都照舊係龍捲風,只要第二名定義佢既防護盾係「一方通行絕對無辦法擊穿」,即使解析黎都無用?
好似有少少1999 用比喻講就好似美國隊長既盾,即使知道佢既配方成份都好,都唔代表有其他攻擊手段能夠將佢擊穿
定抑或係我誤解狙未元物質防禦原理
本來可以分開做兩集既劇情
JC係要塞係同一集到
咁我大致上理解呢點了
暗部篇既劇情本身就好複雜, 本來都唔預佢可以講清楚所有劇情, 但點都估唔到要壓縮到得3集 比你5集都講唔掂喇大佬
仲要臨尾打戲冇喇喇打完 hea9觀眾

下一集開始既篇章劇情相對簡單手, 就睇下佢有冇最基本既講故事能力
其實你可以理解一方能力優勝於 老二

就算老二整到美隊隻盾咁既防禦力,只要一方反射既力量夠大都可以令對手內傷

一個人著左防彈衣但唔等於子彈既作用力防彈衣可以吸收哂,你想像下一方個可以反射既作用力大到你內傷
如果計埋電磁炮, 最好睇既戰鬥應該就係炮姐打麥嬸果場, 魔禁D戰鬥可以收返埋, low budget動畫
一方通行d 戰鬥演出造到好差
黑色龍捲風, 暴走紅眼
d 畫功差到
睇到我以為MISS咗一兩集,亂到
魔禁果然係外傳
咪咪摸摸又多嘢講比條靚射兩槍訓低咗
意外地順口
暗部大戰奇奇怪怪咁就完咗
我都唔知睇咗啲咩

點都好
下集又有得J五和
佢用咗類似RE:CREATORS
嘅手法,用口講代替打鬥場面
仲未滅團,仲有對情侶
再者,佢個團都唔係俾人滅
係佢自己發癲滅自己個團

絹旗最愛未死架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞