[扁平足JJ]巴絲打有冇適合扁平足嘅鞋墊同鞋推薦

80 回覆
10 Like 1 Dislike
應該都冇得再發育了
係咪去dr kong配就係
我應該有 但未去到會行到痛
足弓位係貼地掛
因為行路內側會 側左入去
我就覺得dr Kong 流流地
不如買上面巴打話有承托力嘅鞋or 鞋墊
不過至緊要你鐘意啦
有冇人知birkenstock醫唔醫到扁平足
我著開new balance 960同asics gt2000
幾好
小朋友果d扁平足可能仲有得改善, 大人足型固定左就多數冇得搞, 就算著幾千蚊果d訂做矯形鞋墊, 一除落黎足弓冇野托住對腳都係會打回原形
我本人喺輕微扁平足(2度)
我啱啱由NB 1260 5轉GT 2000 6
用過幾次 隻2000令到足弓位發痛
可能未用得夠耐 雙腳未習慣
我初初都係咁
習慣左就冇野
不過都係把撚舒服啲
細個有訂造矯形鞋墊
所以結構上係有足弓位
但一企起身足弓就會塌左
着左1年nike zoom structure覺得幾好
佢足弓位突起可以support到我個足弓
翻intern企成日都唔攰唔痛
但今年開始翻工搵唔到啱嘅翻工鞋
因為腳掌闊d鞋好多都夾腳
之後特登去買dr kong d孕婦鞋
係冇再夾腳但後踭又鬆到甩踭
有冇絲打有好嘅翻工鞋推薦
搵對好鞋的確難
我都嚴重扁平足,仲要著水鞋番工,企十粒鐘真係好攰,要係咁拉腳板條根。我都想搵好用既鞋墊,dr kong 用過,但冇咩用好似
有冇成功個案
純粹一試無妨
因為我覺得唔可以永遠都依靠鞋墊
咁不如你直接鍛鍊下自己啲肌肉
等佢熟習有足弓嘅行路方法
而唔係等個鞋墊托起你個足弓
利申:鳩噏,人體實驗
同埋我都唔係話完全用右腳掌行路
我係縮起隻腳做返個足弓出嚟咁
模擬下正常足弓行路
應該係問有冇成人成功個案
有無TG 傾下
我有寬扁足 平時行街行1-2個鐘已經開始腳痛
上網睇有幾款鞋係適合扁平足人著: mizuno wave inspire, asics gt2000, asics gel kayano
想問下如果要排應該試邊款最好

BTW以上跑鞋是咪淨係適合跑步用
如果我平時行路都著有冇問題?

成日比人話我冇腳骨力
btw上網見過有啲腳部嘅練習可以改善扁平足嘅情況 可以揾下
無咪係呢度傾住先囉
利申: 有O字腳+嚴重扁平足, 之後跑得多有埋足底筋膜炎, 睇過好多呢方面既資料, 都算有d心得
邊款好d要自己著上腳試下先知, 淨係可以講Kayano即係GT2000既貴價版;
除左果d成對又輕又薄既racing跑鞋之外, 大部份跑鞋要黎行路都冇咩問題, 最緊要中底內側要夠實淨
dr kong
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞