[扁平足JJ]巴絲打有冇適合扁平足嘅鞋墊同鞋推薦

80 回覆
10 Like 1 Dislike
我都有扁平足同成日好易咬柴 唔知關唔關事 細個著過骨科比果D鞋墊都無用
用完之後有冇改善
有冇話着得耐咗之後除鞋之後都維持到個足弓
真好,你係輕微定係嚴重嗰隻?
咁行路會唔會好痛
我都唔知係自己係咪扁平足
屈右膝有聲
兩隻小腿不是沿大腿直下 而是彎向外
腳掌都有少少外彎 沒相片嚴重
一聽到卡聲就覺得自己老年走不動了
拗柴又真係冇乜喎,不過細個行路容易仆下仆下
咁應該係了
如果冇扁平足嗰啲係後面望只會見到腳趾尾同尾二嗰隻
但係你有扁平足嘅話就會見到四至三隻腳趾
有用dr kong 不過唔覺撐到足弓
右腳都會少少向外傾
腳指尾頂住鞋邊
不過唔知點解左腳就好正常
中度啦
唔算嚴重 著咗年幾兩年之後無再著
到依家都無乜事
Dr Kong 不了狗也不屌
希望我搞完之後都可以斷尾
Adidas都有d穩定型跑鞋款, 例如Adizero Tempo 9, 或者個名有ST (stability)既Ultra Boost ST, Solar Glide ST, Supernova ST, Aerobounce ST 2
Wow巴打勁
就算有嚴重扁平足, 如果冇其他足患例如足底筋膜炎, 平時行路又冇話覺得痛, 是彈著對足弓位唔係特別窄既波鞋都可以既, 咁當然最好就係著番果d stability型既鞋, 足弓同腳跟內側support會好d
足弓位對上忽肉會比正常足型既人突出d, 腳掌壓落地下果陣會明顯見到果個位d肉必左出嚟
啱啱係屋企試緊弓起足弓單腳蹲,發現左腳冇問題,但係右腳完全唔得
可能係同我左腳腳攞嚴重拗柴有關,可能係拉力完柴之後重新學行路先會咁
因為我冇扁平足問題 係得趾公外翻問題
但物理治療師都有整個鞋墊比我
足弓個位係高啲 咁我冇問題就當普通咁著
我諗如果扁平足都有用
反正去睇街症再轉介都平
有時間咪睇下

我有朋友老公扁平足 去睇治癒師加鞋墊都幾千
我問問佢係邊間同暫時用落咩感受
Thank you 絲打
隻腳行得耐會好攰

利申 醫生直接叫我做手術仲好
有手術做嫁
要幾錢,咁為要康復好耐
唔知 因為最後無做到 但係聽講要1個月先康復
打錯字
咁你依家情況如何
我自己都覺得幾嚴重下 不過我已經無理佢
你幾大...我真係好細個嗰陣著所以好易處理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞