老細唔比辭職

172 回覆
581 Like 47 Dislike
其實試用期要咁大陣象咩
呢位巴打係咪想問佢係咪荃灣西返工?
是荃灣,不日人荃西
遞左信就要諗下之後搵咩工啦

當一份工做到你真係有情緒問題 真係裸辭都要辭
唔係真係要睇醫生手尾仲撚長
同埋fg就更加應該辭立決 令你既事業返去一條你想行既路
加上就算冇收入 屋企都只係養多你幾個月 唔會話搞唔掂
之前記得有個post話印左好多份辭職信 拋到成個office都係

有冇方法可以私下傾 好多行家有上連登

有冇方法可以私下傾 好多行家有上連登

返左就黎兩個月
遞過一次信 佢叫我再試多一個星期先 話試用期梗係會做錯 試用期就係學野 blah blah blah (但平時做錯少少野就會屌上天 一定唔會咁好聲氣)
但實情係成條team 啲人走得勁快 做得最耐個個做左一年未夠 老細又性急 做錯少少野就屌鳩你先
唔比我走係因為我走左真係唔夠人 而唔係需要我 覺得我做我好個啲
諗住聽日再去遞信 應該點樣面對老細既甜言蜜語 點樣可以企硬

我唔排除我係一個唔挨得苦既垃圾廢青 但我覺得返工返到失眠 聽到電話響知道老細打黎會心跳加速 就崑應該辭職了
利申 18迷途小fg 求指教/屌醒

走, 唔好嘥時間. 講完.
18歲翻咩工 搞到連職都唔比遲.... 缺人到咁?
一句說話 我已經通知你
By email
我都係fg
其實做左一個星期就想唔做
但係因為同事好人,d task又做到又比人讚,就一直唔知點辭
(係我第一份工,仲要係一in呢間就中左,又係大公司)
但係呢幾日就開始明白,遞得信係通知老細,唔洗理佢點諗呢個道理
只要我係公司既一日,我都唔係hea住做就問心無愧
不過我都係怕開口,幫自己set左個deadline,希望到時做到
但係返工食左好多餐welcome lunch 同同事請食tea (當然不是每次請食tea都關我事啦)
你同事自己問hr有無收到辭職信?
其實交左resign letter 比老細,使唔使再同hr講?
我公司都係大上市公司,正常老細同hr唔會有咩聯絡
如果老細唔記得我咪gg?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞