老細唔比辭職

172 回覆
581 Like 47 Dislike
算啊,有無心水
做多幾年望番轉頭得啖笑,唔好看得太著緊
第一樣係接觸角球大細
點解要搵到先走?奴性真係強
你係咪問人點解有空白期啲濕鳩hr?
加左都唔想留
一陣又會話 已經加左你錢blah blah blah 對你既說話同攻擊更甚
可以唔比辭工?大不了比代通知金
你可以同時 fax, email,實體信比佢,冇得話收唔到
每個人心中都有個價
而家係佢求你
Scan定一封入電腦,佢撕完跟手返埋位send封email俾佢話頭先遞咗信,如果有需要可以問你攞多封hard copy

Attach封信入去再cc全世界+勞工處
Email 辭職信比老細cc 比hr
再比hard copy老細
俾一封信佢
再補多封email cc俾勞工處同自己
搞掂
我嚮你既年紀都係咁 好怕面對老闆同怕俾人屌
我都試過唔知點辭職 好驚 明明好想走 但又唔知點面對咁強勢既老闆留住你

如果我係你 我一係辭多幾次職練膽 當你人生辭職超過三次你以後就唔怕辭職

一係就留嚮度學習面對 訓練自己信心同面皮
如果去了俾人屌都唔驚 以後冇工作難到你

我辭左份文職之後 去左做地產練膽 同地盤練面皮

日日俾人屌 屌到我日日對住佢笑
allstaffsinhk@company.com
是撚但日日射波去見工啦
你係返工唔係賣身呀
唔鐘意做/做得唔開心咪唔做囉
出嚟打工講金𣎴講心
第日諗返起自己唔敢辭職
就會知自己是多麼的on9
同埋記得封信要寫明當日日期,最好寫埋last day幾時,費事口同鼻拗
我上一份工就係食完個lunch放到佢枱面再出email通知佢兼cc埋個hr,跟住佢話下晝冇返office睇唔到所以隔日先計數
所以朝早交係最穩陣,無謂爭論呢d野
勞工處見
Send resign email 比老細同hr
Send再行去搵老細比實體信佢 跟手比埋hr
屈多一日咁小家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞