九把刀萬歲!

161 回覆
4 Like 26 Dislike
問過九把刀,佢話合約講明要大陸上咗,港台先可以上,如果唔係賠到破產,但大陸仲封殺緊柯震東,所以佢話佢都唔知幾時上到

男主只係好似佢師傅咁搵徒弟幫手殺hydra,但佢係冇中鏡花水月,佢知道所有真相
《冰箱》入面佢有份客串,係《功夫》結局之後個狀態
100個斬鐵其實應該真係好勁,加埋佢地係Z組織既士兵有哂屈機武器

我相信牙丸千軍應該係有SS既

不過宮本都應該要SS啦,同聶老平手
但「斬鐵」係命格嘅級數都唔算太高,覺得千軍係被人強逼賜死多過真係打唔贏,如果個命格係「無雙」我會服氣啲至少
Btw牙丸傷心感覺上都有可能打得贏嗰一百個,快到睇唔到嘅居合同「刀潮」,可能可以係佢地用命格藥水前殺死曬佢地
斬鐵再進化已經係居爾一拳,所以唔算廢
佢同聶老平手係因為佢有突發爆seed,但聶老嗰陣功力仲未見底,我諗s同ss都有道理嘅,但我係傾向s
我放左係度好耐都未開始睇
好似好耐冇睇過書咁
冇乜動力去開始睇
之前九把刀係apple整左個apps任睇小說
而家仲有無得down(轉左an機)
仲未完
我睇到唔記得去左未來定平衡時空果度冇睇,
凱因斯係咪咩"皇之逆轉"果條友?

其實佢入面出場啲命格,
同埋章節尾介紹啲命格都概括左好多佢自己小說嘅故事,我記得殺手系列都有5,6個,
有個槍神定神槍
仲有第8銅人同功夫,
九把刀又勁鐘意玩crossover,
好似符號個主角最後昇仙,又連埋佢之前之後寫嘅一大堆吸血鬼系列嘅故事,都市恐怖病系列

好耐冇留意佢,上次偷食事件之後仲有冇出新書,
我記得最後一本睇係上課不要烤香腸
an冇
我一直覺得宮本同所有SS既人打都55開

上官百命藏鱗仲要影響唔到宮本

好中意宮本,完全依靠自己既實力,命格只不過係俾機會佢一直變強,落場打既時候完全無幫助
apple仲有得down?
出咗上課不要打手機

佢啲小說係喺同一宇宙,好似得獵命師係架空出嚟,因為獵命師個世界觀同原本其他小說撞咗啲設定
巴打罪神係咩來
其實百命藏鱗係壓制附近嘅命格,逢龍遇虎係加大遇見強者嘅機率,所以應該係無抵觸
你諗下百命藏鱗連不死凶命都壓制到
係,“皇應許的逆轉生“,個命格名好中二

殺手:槍神奧義,兇手大拇指

打噴嚏:居爾一拳

臥底:不死兇命,百命藏鱗

其他故事同命格就好似無乜關係,有既請巴打補充下
九把刀2007年鉅著
佢自己都講過佢係超中二嘅人,
都市病系列個核心主角柯XX (太多主角姓柯,唔記得左 )
係寫佢自己,佢一面寫一面滿足自己每個男孩都有嘅主角光環英雄幻想,
所以係寫到呢個角色屈哂機,
如果放入去獵命師,個故事一定唔會好睇
超想呢套上
九把刀講過上官百命藏鱗係製造完全純粹自身實力一打一單挑無外力影響既戰鬥

btw 有無人知阿不思到底有冇命格,咁屈機
柯XX vs Hydra
好似冇提過佢有命格加持
阿不思就係阿通呢點其實都幾意外
我記得仲有殺手超級自由定無比自由
個主角都出過命格,
係好多個電視畫面喺個腦度多角度睇到自己幫助戰鬥咁上下,
好似係獵命師有個咩天才角色同上官打,
有用過呢個命格,
不過都係比上官屈機隊冧左
阿通係咪白狼個故事出過
太耐唔記得哂
臥底係獵命師外傳,唔計啦
阿拓:裝熟魔人
小咪:七緣紅線
房東:邪惡的劇本
騙神:騙神
殺手,無與倫比的自由

不過呢個算係一個命格 有無名
阿通係宮本武藏未變吸血鬼之前嘅女朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞