九把刀萬歲!

161 回覆
4 Like 26 Dislike
你一次過劇透嘅2本書嘅結局
本來我都同你講下
但諗起好似好易會劇透
點知個樓主係on9既
自己係度劇透 (雖然係另外兩本)

Btw蟬堡好冇睇?
買左未睇
我喺其中一個簽名會度, 揭到去鐵塊同小恩啱啱同居嗰頁, 叫佢寫個the end
如果真係嗰度end就好
好記得佢買枝牙刷返嚟嗰段
我都買咗未睇
沒有夢的小鎮睇咗前面小小,感覺又係一本會玩到好大嘅系列小說
報告老師小說版都買咗未睇
18集就開始超展開

之前一大堆吹得好大既角色全部變成二打六

得上官,阿不思,聶老,烏家兩兄弟,宮本武藏算係撈得起

陳木生練左咁耐出到嚟竟然係打下啲雜魚

最後大boss 吹到幾無敵咁屈機,輸既原因都好無腦。。。 出場幾分鐘就收皮

最後戰場闞香愁影都無。。。原本仲好期待佢表現下

雖然上面好多fail位,不過我依然係好中意《獵命師傳奇》呢本書

btw 下半部結局好似叫“獵命鎮魂曲“

利申:宮本武藏死忠粉

迴龍釘!!!!!
啊唔小心劇透左 對唔住
對唔住囉
通常啲人問我九把刀好冇睇,有乜推薦,我都話條友仔乜9都寫,反問返佢鍾意睇咩類型嘅推

愛情:等一個人咖啡,月老
恐怖:樓下的房客
血腥:異夢
懸疑:異夢,精準的失控
友情:臥底
求其:精準的失控
我買左沒有夢的小鎮,
覺得唔太好睇
闞香愁擺明決定要放喺下半出,所以上半冇影都正常,佢應該係嗰種最天才嘅角色
陳木生係普通人類,佢有命玩落去已經係屈咗機
九把刀fb都話張熙熙嘅實力好勁,佢只係怕受傷,佢博命嘅話會係最top嗰批角色
始終咁大型嘅戰鬥場面好難寫到個個都咁勁,我覺得長老護法團嗰批人最尾命格集體進化已經叫有照顧佢哋
你睇下十一豺嗰班
淨係睇過精準的失控,覺得麻麻
quote 九把刀fb

好吧誰叫我也是七龍珠粉呢,複習獵命師之餘很手賤的做了以下戰鬥力量表,但這只是一個平均戰鬥力的參考值,暫時不考慮特殊狀況的爆氣,比如說莉卡原本只是A級,但臨死前的覺悟可以讓她超越自我使出一個接近SSS級的招式擊碎義經的頭顱。另外,原本是S級的宮本武藏在失去意識前的最後一分鐘,始終能與SSS級的聶老打得旗鼓相當。風宇平均能維持S級,但SS完全搞不定他,反被狠狠戲耍。這些都是特殊狀況。
我其實覺得烏拉拉的戰鬥力只有A,但他的個性最合適擔任主角,講幹話一流,超級不會看場合講話,我非常喜歡神谷不小心開車撞到宮本武藏後,烏拉拉跟宮本武藏胡說八道自然開溜的機掰。烏拉拉交朋友的能力是SSS級。
大家都靠杯凱因斯強到無法制衡,我說屁咧!到底有沒有熟讀獵命師傳奇啊!
超級外掛的凱因斯有一個天敵,請回答!!!!!
------------------以下戰鬥力量表-------------------
SSS級,姜公,徐福,白線兒,聶老,烏禪,源義經
SS級,阿不思,上官無筵,烏霆殲,安倍晴明,梅杜莎,牙丸千軍
S級,宮本武藏,牙丸傷心,陳木生,白無,白圓,白喪,服部半藏,廟歲,弁慶,平教經,赫庫力斯,塞壬,銀荷,海菊,雷力戰鬥機狀態,風宇,殺人公,殺人婆,與烏禪同期的九大獵命師,八岐大蛇
A級,烏拉拉,兵五常,倪楚楚,初十七,谷天鷹,螳螂,賀,大鳳爪,谷晶晶,谷亮亮,優香,冬子,橫綱,虎鯊合成人TS-1409-beta,普藍哲夫,莉卡,漢彌頓,卡楚律布斯,風藤,鬼蘭,烏侉
B級,阿廟,鰲九,賽門貓,狩,大山倍里達,薩克,阿古拉
C級,鎖木,書恩,阿海,即時悟道的十一名牙丸武士
非武鬥派人士,牙丸無道,宮澤,凱因斯,J老頭
能力不明,闞香愁,願意受傷的張熙熙,歌德,城市管理人
超外掛級,凱因斯跟他的M晶片腦波器,聖耀兇命,烏家兄弟聯手無限熱血
點解覺得嘛嘛?
因為我覺得呢本稱得上嘅九把刀嘅masterpiece
(best係罪神)
十一豹
聶老一野一件
有啲覺得九把刀亂寫等級

源義經咁都SSS
宮本得S
梅杜莎SS ?
烏霆殲至少都就快追到烏禪啦
上官唔係對住咩對手都無撚敵嫁咩
講到天才周街都係
超級外掛的凱因斯有一個天敵,請回答!!!!!

巴打講下得唔得

唔多明
雷力,因為0想像力,免疫任何幻覺
其實係樂眠七棺吹大咗,講到放2個出嚟都唔得,結果就成班瞓多過打,廢哂
咁獵命師本身數量少,死剩嘅都唔會太廢
同埋表入面有好多係z組織改造嘅,佢哋只係屈機,但唔係天才
無人好奇佢打噴嚏套戲幾時先拎返出黎?
上年話係大陸播 點知又無左影

同埋想問下功夫套小說 結果就係男主角中左鏡花水月(ff)?
十一豹
聶老一野一件

十一豺得歌德係bug,其他都只係第1關boss嘅級數
牙丸千軍同宮本武藏個排位調一調轉個表就完美,至少我唔認為宮本武藏會比一百個「斬鐵」殺死先
我係話個故事入面九把刀好用好多次“天才“嚟形容角色

風宇,烏兄弟,闞兄弟,聶老咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞