香港外流球員討論區(9)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
好似連中超都冇類似腳總網嘅野
但佢個網已經發達過中甲
快過打針
文學
3-1
king of home game
啲印尼仔真係無腦, 一味得個快字衝呀衝
單刀衝埋個龍門度
戴帽
延邊4-1
個5號仔係咁退後俾oscar推
香港打比

2018-09-23 - 19:30 - 中甲 - 遼寧宏運 vs 梅州客家
最後幾場全買客家對家
可以等上樓
收到風唔可以太假, 今場至少和
辛祖63mins被換 球隊贏2:0
very gd
落後傻贊隊4分
羅素正選
徐宏傑後備
連蘇亞雷斯都要踼預備組
啱啱傷好
未有既
https://youtu.be/XTu9KMrB8EM

保贊入波仲多過辛祖
保贊早排講咗印尼同佢去過發展有咩分別,佢講咗印尼波行軍速度比較快,冇乜戰術可言,好多印尼球員都有高梵同麥基嘅速度,但好多技術仲操過佢哋,辛祖喺傑志有好多中場球員為佢提供輸送,但喺PSM就冇呢支歌仔唱,組織亦冇傑志咁好。

回帶

【保贊:印尼甲組往往不依賴於戰術】

前南華球員Bojan Mališić喺印尼Persib Bandung踢咗8個月波,最初被球迷質疑能力到最後成為球隊必然正選,成為Persib Bandung球迷新寵兒,亦成為敵對球迷嘅針對對象,最近佢接受Bola.com訪問講述呢8個月嘅感受。

首先佢話印尼係佢亞洲之行中(去過烏玆別克、香港同菲律賓)最有足球氣氛嘅國家,讚讚自己隊Persib Bandung嘅球迷,「我們每次去到主場我們都感受到了這支城市球隊給我們的巨大支持,而當我們從萬隆離開去作客,就算要花上十小時車程或是坐幾小時飛機,你也可以看到在看台上有很多的藍色襯衫,這使我們更強大地戰鬥下去。」

跟住就話印尼甲組競爭力非常大,通常好多國家嘅聯賽都係幾隊玩晒,但印尼甲組各隊實力好平均,只要失一分就會畀後面爬頭,而包尾球隊實力亦唔會同你差好遠。
「我們不能放棄任何一個勝利機會,因為每支球隊都能擊敗對方,所以重要的是在這裡集中比賽。」

佢亦指印尼甲組往往不依賴於戰術,更依賴於比賽嘅決心及侵略性。
「在其他國家很依賴於戰術,這裡的足球更依賴活力多於戰術,我們不得不瘋狂地跑,有時可能達至100分鐘。」

https://www.youtube.com/watch?v=D6T0ArnB5l8

保贊講得冇錯,有時印尼甲組波就係成班傻佬跑嚟跑去,你唔知佢想點。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞