IT界討論區(41) 想去日本打曲呀!!

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
huawai應該好d啦
食懵你搵AGENT搵工
邊間agent唔閪 想轉工
其實code狗先最唔撚好
但講低賤,support狗就最撚賤
Code狗都係賤,我成日講
只有老細想要既野,code狗做唔撚到
無論其他野有幾勁,人地老細只會當你無料
加上有班叫做ux designer既柒頭,轉玩撚柒班code狗
成撚日整撚到個介面雀咁,IT狗就做撚到狗咁撚樣

support狗,無野做個時都可以叫偷下雞
code狗?好少情況真係無野做.
無野做個時好易比人屈左去做其他野例如,研究新tech
香港公司?
算撚數
係香港打工但求無搵到份咁閪就好
閪既公司,無易做個時炒撚哂你地,之後平價請番班FG
算撚數啦,我都成日叫人咪撚做IT呢行
日撚日對住個mon,日撚日對住部腦唔撚出聲
女又唔撚多一個去交流
我當個個文職打工仔都係對撚住部腦唔出聲
起碼你做其他職業女多,埋撚埋堆,食下飯都叫識到下女
做IT?日日對撚住班毒撚
好既IT公司咪叫班毒撚唔下下講tech
講下其他野.但都係成班男既喂喂喂咁食
柒既IT公司?,食飯,工作一尾就係講tech,
我講你老母臭閪tech啦.
成撚世人好似就得IT Tech呢兩隻字
遲下你老細同你講:你的資訊很有用
問agnet攞下料lo.叫佢問下間公司ot情況,bouns.年假果d。然後自己apply
why not both
d agent add我都係想睇下佢張大頭相好唔好J, 唔會真係比佢賣人頭
屌你老母 邊撚個叫人做code狗呀

做infra network個d用黎用去都係個幾套野 好多野唔需要落手做,code狗你每兩年慢慢學framework啦 requirement都玩撚死你,main下垃圾code又浪費你一日

班infra狗坐定定撚下你又一日
到底邊條撚樣叫人做code狗

同我出黎
咪又係冇女鍾意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞