building services PT Degree 應該揀邊間

281 回覆
2 Like 25 Dislike
因為今年報所以緊張 無睇Speed 聽人講無BS part time 就無睇
咁你D同事同行讀緊D咩?
有冇舊同學讀AIBE?
見工同考牌
兩回事。

我啲考左牌同事係完全無聽過thei,shape,aibe.
讀到正路。最好唔好行偏
City 消防同野雞bse 點簡好
其實有無人真係見過讀野雞/VTC,然後考到牌?
最好係近幾年。
有無人識讀完呢啲之後。情況係點?
我啲同事全部唔係local U就英國讀。
最弱已經係日校VTC升PolyU
搵唔到人參考
野雞讀完degree,要再讀master先考到牌
諗唔到點簡
我知!啲人話讀埋master 之後CIBSE再入HKIE。
但未見過成功例子!特別想知近年有無?
但好似傳說咁.....我轉幾間公司都未見過人成功
Thei連資格都未有,未聽過有幾出奇
我想問下 有無人知道BEng (Hons) Energy and Building Services Engineering 能源及屋宇裝備工程學(榮譽)學士 依個難唔難讀?
or有d資料?
邊間
hku space?
我見我以前老細係CEng,但過左成十年都無拎HKIE同RPE。
咁咪係洗唔到底嘅例子。
當年都仲生存到。現在一街工程師⋯小個牌都⋯
hku space 自膠 無打校名
想問下如果讀master既BS有咩選擇,
因為我當年讀左uclan bse
想搏下master睇下得唔得
無 識個inspector有讀
Thei 好似有cibse
好似今年認可hkie
PolyU speed個電degree 有機會in
不如轉換工作環境吧。
今年有開FULL TIME, Part Time更易入。
四年。真係唔想讀。
廿一萬仲要未正式被HKIE認可
到拎左認可就難入好似rmit咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞